Ce hardware ar trebui sa contina un laptop modern?

0 Shares
0
0
0

In ziua de astazi, este usor sa ne dam seama ce specificatii ar trebui sa aiba un laptop, pentru a stii daca sa-l incadram in categoria “modern”. Unele dintre cele mai importante componente sunt procesorul, gpu-ul (procesorul grafic) si tipul si/sau cantitatea memoriei. Cauti laptop refurbished i7 de ultima generatie? Vizualizeaza oferta completa pe DiablosComputer.ro.

  1. Procesoarele Intel Kaby Lake

Intel, cel mai mare producator de cipuri de PC-uri, si-a modernizat recent procesoarele, ajungand la o noua generatie. Cu numele de cod Kaby Lake, dar numit oficial Intel 7th Generation Core, aceste CPU-uri nu sunt doar un pic mai rapide decat cel din laptopul dvs. de trei ani, ci si promit o durata de viata a bateriei mult mai mare si posibilitatea de a reda video 4K.

Puteti afla daca un laptop are Kaby Lake verificand daca numarul de serie al procesorului incepe cu 7 (ex: Core i5-7200U).

  1. SSD-uri (PCIe x4 a Plus)

Laptopul dvs. de 4 ani are probabil un hard drive mecanic. Unitatile SSD sunt cu peste 300% mai rapide, schimband radical intreaga experienta de calcul. Un SSD va permite sa porniti sistemul mult mai repede, sa va treziti laptop-ul din sleep aproape instantaneu si sa deschideti aplicatiile preferate intr-o fractiune de timp. (Google Chrome si Microsoft Word, de exemplu, deschise in mai putin de o secunda.)  Un SSD folosit adauga 300 $ sau mai mult la costul unui laptop nou, dar astazi, drive-urile sunt mai raspandite, iar SSD-urile sunt standard in unele sisteme de sub 800$. Unele laptopuri de varf vin cu SSD-uri PCIe x4 – uneori numite NVMe sau doar SSD-uri PCIe – care ofera de trei pana la patru ori vitezele unitatilor SATA obisnuite. Obtineti un laptop cu unul dintre acestea, daca aveti de ales.

  1. Nvidia Pascal Graphics

Daca doriti sa jucati jocuri moderne sau sa folositi setul cu casca VR, cum ar fi HTC Vive sau Oculus Rift, laptopul dvs. de trei sau patru ani nu va fi capabil de asta. Aveti nevoie de o platforma de jocuri cu unul dintre cipurile Pascal de la Nvidia. Cautati un laptop care are un cip Nvidia GTX cu un numar de 10 la inceputul numarului sau de model.

De la modelul GTX 1050 de la capatul inferior pana la modelul GTX 1080 de la capatul de top, gpu-urile Pascal va permit sa jucati jocuri AAA la cadre pe secunda (fps) din clasa desktop cu setari high sau chiar ultra-high.

Chiar si cele mai putin puternice se pot ocupa cu usurinta de aplicatiile high-end VR. Nu va ganditi sa cumparati un “laptop de gaming”, daca nu detine un gpu Pascal.

  1. 8 GB RAM sau mai mult

Cu cativa ani in urma, era extrem de costisitor sa cumparati un laptop cu mai mult de 4 GB de memorie RAM, dar acum 8 GB devine standard pentru sistemele de masa si 16 GB este destul de accesibil in multe cazuri. Cu 8 GB, aveti posibilitatea sa faceti multitasking mult mai bine, pastrand zeci de file deschise in browserul dvs. in timp ce urmariti un film, jucati un joc si editati mesajele de posta electronica.

Daca aveti prea multe sarcini deschise cu prea putin RAM, calculatorul dvs. va incetini performanta, deoarece utilizeaza unitatea hard disk sau SSD ca sursa de “memorie virtuala”.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…