Ce se stie si ce nu se prea stie despre Mos Craciun?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care auzi de Mos Craciun, cu siguranta stii faptul ca acesta este acel batranel simpatic care poarta o costumatie rosie, care are o barba alba si lunga, si care este cel mai iubit dintre toti mosii din lumea aceasta, datorita faptului ca in noaptea de Craciun, el le ofera tuturor copiilor cuminti cadouri, in timp ce copiii care au fost neastamparati primesc nuieluse.

Despre Mos Craciun, cu siguranta fiecare copil daca va fi intrebat, va stii sa raspunda ca el locuieste la Polul Nord, sau in Laponia, alaturi de sotia sa Craciuneasa, dar si alaturi de cativa spiridusi, care il ajuta an de an sa imparta cadourile copiilor cuminti.

Ei bine, exista insa si o legenda legata de Mos Craciun, insa pe care nu toata lumea o stie, iar in cele ce urmeaza, aceasta va fi prezentata foarte pe scurt.

Se spune ca in momentul in care Maica Domnului trebuia sa nasca, a cerut gazduire de la Mos Ajun, insa acesta a refuzat, motivand faptul ca este sarac, insa a trimis-o pe aceasta la fratele sau mult mai instarit, Mos Craciun.

In ciuda faptului ca Mos Craciun era in perioada respective un mos foarte dur si foarte rau, Craciuneasa a primit-o pe Maica Domnului in casa, si i-a oferit gazduire intr-un grajd, pentru a-l naste pe Iisus Hristos.

Legenda spune ca Mos Craciun s-a infuriat atat de tare din acest motiv, incat i-a taiat ambele maini Craciunesei, insa Maica Domnului a facut un miracol si i-a lipit mainile la loc.

Vizibil marcat de aceasta minune pe care tocmai a vazut-o cu ochii sai, Mos Craciun ii cere iertare lui Dumnezeu si incepe sa devina un om mai bun, el devenind de fapt primul Crestin, iar marcat fiind de acest miracol, a doua zi, Mos Craciun a oferit toata averea sa celor saraci.

Se spune ca acesta este si motivul pentru care legenda continua de la an la an, iar in noaptea de Craciun, copiii asteapta cadourile de la Mos Craciun, care nu intarzie sa apara.

Tinand cont de toate aceste legend, si de popularitatea mosului, este evident faptul ca toti copiii din intreaga lume, isi doresc ca la serbarea dedicate Craciunului, mosul sa isi faca aparitia.

Ei bine, acest lucru este usor de realizat in prezent, tinand cont de faptul ca mai multe firme ofera servicii de inchiriere Mos Craciun, astfel ca, mosul poate ajunge oricand, la orice serbare.

Bucuria copiilor va fi una foarte mare sa il poata gazdui la serbarea lor pe nimeni altul decat Mos Craciun, care este fara doar si poate cel mai iubit personaj in perioada sarbatorilor de iarna.

Si asa cum spune traditia ca mosul le ofera copiilor cele mai frumoase cadouri, rolul lui Mos Craciun in cadrul unei astfel de serbari, va fi acela de a asculta cu atentie poeziile recitate de catre fiecare copil, iar la final acesta trebuie sa ii recompenseze cu cate un cadou din sacul sau.

Ei bine, acestea au fost cateva dintre cele mai cunoscute legende despre Mos Craciun, care abia asteapta sa le poata oferi copiilor cadouri la serbare, si in acest an.

 

0 Shares
You May Also Like