De ce parasc copiii si cum ii putem opri

0 Shares
0
0
0

Paratul este un comportament enervant la copii, acestia vorbind vrute si nevrute despre orice si cu oricine. Cel mai bun mod de a descuraja acest obicei prost, in care copilul dumneavoastra actioneaza ca un informator, este conducandu-i spre un comportament mai constructiv. Acestea fiind spuse, copiii trebuie invatati sa vorbeasca atunci cand cineva este ranit sau se afla in pericol.

Din moment ce este atat de important ca cei mici sa-i informeze pe adulti cu privire la comportamentul daunator, cum ar fi hartuirea fizica sau emotionala, parintii, de asemenea, trebuie sa stie cum sa-i invete pe copii sa faca distinctia intre a spune si a pari.

Ce este paratul?

Paratul este actul de raportare a comportamentului sau actiunilor cuiva, de obicei, pentru a provoca un necaz acelei persoane. Dar daca un copil nu spune mamei sau unui educator in cazul in care se afla la gradinita, despre o situatie in care cineva este ranit, ceea ce nu este para, nu ar putea preveni un accident.

De ce parasc copiii?

Copiii pot recurge la acest comportament din diferite motive. Cei care merg la gradinite private Iasi sunt in plin proces de invatare a normelor si a regulilor si despre ceea ce inseamna incalcarea lor. Ei sunt in curs de dezvoltare morala, imaginanadu-si diferenta dintre bine si rau, si punand accentul pe a fi corecti.

Asa ca, atunci cand observa pe cineva facand ceva ce nu ar trebui, ei pot simti o constrangere in a spune despre ceea ce vad.
Copiii pot, de asemenea, vorbi vrute si nevrute pentru ca doresc sa obtina atentia unui parinte sau a unui educator spre partea lui buna si pentru ca ei cred ca poate exista o recompensa pentru astfel de fapte. Ale motive, pot fi gelozia in scopul de a obtine un avantaj fata de cel parat.

Cum descurajam paratul

Puteti lua atitudine prin incurajarea usoara a copilului de se gandi la consecintele actiunilor sale. Cere-i copilului tau sa-si imagineze cum s-ar simti el daca s-ar afla din greseala intr-o situatie stanjenitoare si altcineva ar spune titiror despre asta. El s-ar simti suparat, trist, jenat sau tradat? S-ar simti bine sau rau?

Sugerand copilului sa se gandeasca la sentimentele persoanei in cauza, nu numai ca-i vei preda o lectie despre cum parartul poate fi dureror, dar ii vei cultiva si sentimentul de empatie.

Un alt mod eficient de a descuraja parartul este oferindu-i copilului o serie de instrumente pentru a-l ajuta sa invete cum sa rezolve unele probleme pe cont propriu. In cazul in care se lupta cu un frate care-l tachineaza sau raneste, invatati-l sa ceara politicos, dar ferm, respectul si apoi asigurati-va ca-i ghidati spre o relatie frateasca pozitiva.

0 Shares
You May Also Like