Ce trebuie sa stii cand alegi bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Bradul de Craciun este un simbol fara de care nu putem concepe sa ne petrecem sarbatorile finalului de an.

Unul dintre cele mai frumoase momente de dinaintea sarbatorilor de iarna, este fara doar si poate acel moment in care se cumpara bradul de Craciun, pentru ca un brad va aduce in casa ta un miros proaspat, iti va aduce aminte de copilarie, si cu siguranta ii va bucura foarte mult si pe copiii tai.

Bradul de Craciun, natural sau artificial?

In trecut, acum mai multi ani de zile chiar, brazii de Craciun erau doar naturali, asa ca fiecare isi cumpara un brad natural, fie el molid, sau un brad argintiu, pe care il impodobea acasa inainte cu una sau doua zile de Craciun.

Odata cu trecerea timpului insa, lucrurile s-au schimbat destul de mult, astfel ca sunt acum familii care nu isi mai doresc un brad natural, fie pentru ca este prea scump, fie pentru ca se scutura, asa ca isi indreapta atentia spre un brad artificial.

bradul de Craciun

Aceasta decizie poate sa fie una inteleapta, mai ales daca stam sa ne gandim la faptul ca un brad artificial poate sa fie folosit si in urmatorii ani, pe cand bradul natural se va arunca dupa sarbatori, cand oricum va incepe sa se scuture.

Bradul de Craciun natural nu este ecologic!

Sunt insa si familii care isi doresc ca in perioada sarbatorilor, in casele lor sa se simta miros de brad natural, asa ca vor incepe sa caute brazi naturali.

In situatia in care ai si tu nevoie de un brad natural, vei putea sa gasesti cei mai frumosi brazi, din cele mai frumoase specii, insa pentru asta va trebui sa stii unde sa cauti brazi de Craciun.

Romanii mereu cauta cele mai ieftine solutii pentru orice produs ar cumpara, asa ca in cazul celor care isi doresc un brad natural pentru sarbatorile de iarna, cu siguranta molidul este cea mai atractiva varianta.

Aceasta specie de brad, este una traditionala, molidul fiind foarte verde, avand ramuri fine si acele rare si ascutite, plus ca este renumit datorita mirosului de rasina foarte puternic. Pe langa aceste calitati, trebuie amintit si marele defect al molidului, si anume faptul ca se scutura prea repede.

Spune NU taierii de brazi! Foloseste unul artificial!

Sunt insa si oameni care tin cont de faptul ca odata in an e Craciunul, asa ca nu se vor zgarci la bani, si isi vor indrepta atentia spre un brad natural dintr-o specie mult mai frumoasa decat molidul.

Alegerea unui brad natural de exemplu din specia Nordmann, ar fi una ideala, mai ales pentru ca acesta nu isi pierde acele decat dupa aproximativ doua luni din momentul taierii, asa ca in cazul in care vei cumpara un astfel de brad pentru sarbatori, nu vei avea de ce sa iti faci griji.

Vei putea sa gaseti si alte specii elegante si frumoase ale brazilor naturali, cum ar fi un brad din specia Pungens, sau un brad din specia Nobilis, insa la fel ca si brazii din specia Nordmann, acestia vor avea preturi mai mari decat molidul.

Deci, cand iti cumperi bradul de Craciun, trebuie sa stii faptul ca molidul se scutura mult mai rapid, insa este si mai ieftin, dar cel mai bine ar fi sa optezi pentru un brad argintiu, care chiar daca este mai scump, nu se va scutura asa repede.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…