Ce trebuie sa stii cand cumperi un telefon?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca fiecare dintre noi ne dorim sa putem avea un smartphone cat mai performant si sa ne putem folosi cat mai mult timp de el.

Ei bine, un smartphone performant in mod evident are un pret destul mare si din pacate nu toata lumea isi permite sa isi cumpere unul nou.

Unii pentru a reusi sa isi cumpere un astfel de telefon mobil inteligent foarte performant si nou, fac o multime de sacrificii, in timp ce altii fie isi indreapta atentia spre smartphone-urile altor producatori mai putin cunoscuti, fie se gandesc sa isi cumpere la abonament telefonul sau in rate.

Ideea de a cumpara telefonul la pret de abonament nu ar fi tocmai rea daca tinem cont de faptul ca pretul telefonului nu este mare. Daca stam sa ne gandim, in fiecare luna pretul cartelei trebuie platit, astfel ca ori platesti cartela ori abonamentul, tot trebuie sa platesti o suma de bani pentru a putea suna pe cineva sau pentru a putea avea acces la internet utilizand datele mobile.

O alta idee de luat in calcul in momentul in care nu prea iti permiti un smartphone performant dar iti doresti unul, este aceea de a cauta amanet telefoane Bucuresti , in cazul in care locuiesti in capitala sau in apropiere.

Cu siguranta la o casa de amanet poti sa gasesti o multime de telefoane second hand la cele mai avantajoase preturi. Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca la amanet vei gasi doar telefoane bune si performante, pentru ca acolo nu se amaneteaza decat obiecte de valoare.

De asemenea poti sa iti cumperi si de la alte cunostinte un telefon second hand, insa trebuie sa testezi telefonul inainte, si sa fii atent la anumite aspecte.

Cu siguranta trebuie testat produsul inainte de a-l cumpara, iar daca vei gasi anumite zgarieturi ale acestuia sau urme vizibile de uzura, vei putea sa negociezi pretul, pentru a cumpara mai ieftin dispozitivul.

Inainte de a cumpara un telefon care nu este nou, trebuie sa ceri cat mai multe detalii vanzatorului. Ar fi bine sa te interesezi de exemplu daca telefonul este blocat intr-o retea sau daca este decodat.

Este indicat iarasi in momentul in care ai telefonul in mana se deschizi capacul pentru a verifica daca bateria este cea originala sau daca este inlocuita cu una compatibila. In cazul in care suruburile folosite la asamblarea dispozitivului prezinta urme de uzura, atunci este clar faptul ca s-a umblat in telefon.

De asemenea este important sa verifici daca modelul de telefon si seriile IMEI corespund cu cele din certificatul de garantie, in caz ca produsul mai beneficiaza de o perioada de garantie.

Este de asemenea foarte important sa apelezi pe cineva cunoscut pentru a verifica si calitatea sunetului in momentul unei convorbiri.

Ei bine, din cate se vede, in momentul in care te hotarasti sa cumperi un telefon care nu este nou, ai de verificat o multime de aspecte, insa daca telefonul trece cu bine peste aceste verificari si testari, atunci se merita sa il cumperi. Cu siguranta in cazul unui telefon nou nu ai ce sa verifici, insa in cazul in care ti-ai fi permis unul nou, nu mai cautai un model second hand.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…