Ce va intereseaza despre burghie pentru metale si lemn?

0 Shares
0
0
0

Bosch reprezinta una din cele mai cunoscute companii care produce scule, dar in acelasi timp si accesorii pentru acestea. Dintre aceste accesorii burghiele pentru metal si lemn reprezinta o categorie importanta. Este important sa ai o scula Bosch de calitate, dar ce te faci cand nu ai accesorii scule electrice necesare acesteia? Deci va trebui sa va orientati spre burghie de calitate.

Dintre cele mai importante burghie cateva o sa vi le prezint in continuare.

Burghiul pentru metal HSS-R este pentru otel aliat, cat si nealiat cu o rezistenta la tractiune de pana la 900N/mm2, pentru metale neferoase, fonta cenusie, cat si materiale plastice extrem de dure. Are o elasticitate ridicata datorita in special fabricarii prin deformare la cald, iar pericolul de rupere este extrem de redus, in special la realizarea unor gauri mai mici de 6 mm.

Canelura spiralata este acoperita cu strat de oxid pentru a se putea elimina rapid aschiile. Are o durata de viata indelungata datorita corpului robust al burghiului si totodata rezistentei deosebite in exploatare.

Un alt burghiu pentru metal este cel elicoidal de otel rapid de inalta performanta. Acesta are filet dreapta, tip N, varful burghiului fiind de 118 grade, iar toleranta diametru h 8. Canalul estew elicoidal valtuit cu role, avand muchia tesita, permeabil pentru aburi. Tija burghiului corespunde diametrului acestuia, culoarea burghiului fiind neagra. Are doua taisuri, cilindric, doua spirale.

Burghiul elicoidal pentru lemn este adecvat pentru toate sortimentele de lemn de esenta moale cat si tare, chiar si lemn ud. Acesta este ideal pentru utilizare in activitatile secundare din constructii. Poate fi utilizat la toate masinile de gaurit care au mandrina de 13 mm. Acest burghiu este foarte bun pentru executarea gaurilor de trecere si a gaurilor pregatitoare pentru piroanele de prindere a capriorilor si pentru gauri de dibluri tip bara.Are un tais de precizie pentru gauri profilate exact si rezistenta ridicata la rupere.

Un alt tip de burghiu este cel in trepte cu canelura spiralata. Este foarte bun pentru aproape toate materialele subtiri ca de exemplu metalele neferoase, tabla din otel, material plastic sau otelul inoxidabil. Este folosit pentru gauriri de diametre diferite cu acelasi burghiu sau largirea gaurilor deja existente. Canelura spiralata este pentru o durata mult mai lunga de viata, mai putine vibratii si totodata un avans mai rapid la gaurire. Tija este cu 3 suprafete de prindere impotriva alunecarii in mandrina. Are o durabilitate de 150% nefiind necesara racirea.

Burghiul pentru tabla, de tip HSS, cu tija hexagonala. Acest tip de burghiu se foloseste pentru metale neferoase, tabla de otel, material plastic. Acesta poate fi folosit fara gaurire prealabila in tabla extrem de subtire, fara bavuri si totodata fara sudare la rece. Este extrem de util in cazul in care il folosiri la tabla de otel subtire.

Burghiul de slefuit cu tija hexagonala si totodata fixare bit este foarte apreciat de utilizatori. Burghiul pentru tabla cu tija hexagonala si burghiul pentru tabla cu tija cilindrica. Acestea sunt folosite pentru metale neferoase, tabla de otel, material plastic. Sunt fara gaurire prealabila in tabla foarte subtire, fara bavuri si mai ales fara sudare la rece.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…