Ceai verde pentru pielea ta

0 Shares
0
0
0

Bogat în antioxidanți și substanțe nutritive, ceaiul verde este considerat de mulți ca având beneficii pentru o mare varietate de probleme de sănătate.

Un studiu din 2018 a arătat că EGCG (epigalocatechin-3-galat)compusul polifenolic major prezent în ceaiul verde, a prezentat o gamă largă de proprietăți terapeutice, inclusiv:

  • antioxidant
  • antiinflamator
  • anti-aterosclerotic
  • protector cardiac împotriva infarctului miocardic acut
  • anti-diabetic

Într-un studiu din 2012, s-a demonstrat că acești polifenoli vegetali contribuie la prevenirea cancerului atunci când sunt utilizați pentru a proteja pielea și în plus sprijină sistemului imunitar.

Astfel, în urma a numeroase alte studii, ceaiul verde a devenit un ingredient nelipsit din compoziția produselor de îngrijire pentru ten. Nici coreenilor nu le-a fost indiferent, așa încât în rutina lor de îngrijire în  10 pași vei găsi și cosmetice care au în componență această plantă benefică originară din China. Pe cosmetice-coreene.ro poți descoperi mai multe despre ritualurile de îngrijire coreene, cât și despre produsele pe care le poți folosi pentru a obține un ten curat și luminos, care nu mai are nevoie de nicio urmă de make-up.

În continuare îți prezint câteva dintre beneficii ale ceaiului verde:

Ceaiul verde și acneea

Acneea este rezultatul excesului de sebum care înfundă porii și creează un mediu propice pentru creșterea bacteriană.

Sebumul  este o substanță uleioasă pe care glandele sebacee o secretă pentru a hidrata pielea și părul.

Androgenii sunt hormoni pe care corpul îi produce. Dacă există un nivel ridicat sau fluctuant de androgeni, aceștia pot determina glandele sebacee să producă cantități mai mari de sebum.

Potrivit unei studiu din 2016, EGCG din ceaiul verde are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. De asemenea, EGCG este anti-androgen și scade nivelul lipidelor. Acest lucru îl face eficient în reducerea excreției de sebum din piele. Astfel, s-a probat și confirmat că, utilizat în tratarea acneei și a tenului gras, ceaiul verde produce îmbunătățiri vizibile în aceste afecțiuni, încetinind sau chiar oprind dezvoltarea acneei.

Ceaiul verde și cancerul de piele

Potrivit unui studiu din 2003, polifenolii din ceaiul verde pot fi folosiți ca agenți farmacologici pentru prevenirea daunelor produse de radiațiile solare UVB asupra pielii atât la animale cât și la oameni, inclusiv:

  • cancer de piele – melanom malign
  • carcinom bazocelular sau cu celule scuamoase
  • fotoîmbătrânirea( deteriorarea pielii cauzată de expunerea la soare)

Ceaiul verde și îmbătrânirea

Consumul de ceai verde și aplicarea acestuia pe piele pot întârzia efectele nedorite asupra tenului cauzate de trecerea timpului.

Un studiu pe termen lung din 2013, publicat pe un site de prestigiu de cercetare, a arătat că deteriorarea pielii cauzată de expunerea la soare a fost redusă odată cu aplicarea topică a produselor cosmetice care conțin extract de ceai verde. Cercetătorii au sugerat că formulele din produsele cosmetice care conțin extractul de ceai verde, îmbunătățesc microrelieful pielii și au efecte pronunțate de hidratare.

Ceaiul verde și pielea din jurul ochilor

Dacă te confruntați cu umflături în jurul ochilor, remediul este ceaiul verde. Poți folosi o metodă simplă, urmând pașii de mai jos:

1.Înmoaie doua pliculețe de ceai verde, lăsându-le să absoarbă apa un minut, apoi stoarce-le pentru a elimina excesul de lichid

2.Pune pliculețele de ceai în frigider timp de 10 până la 20 de minute.

3.Așează pliculețele de ceai pe ochii închiși timp de până la 30 de minute.

4.Pune-ți niște muzică relaxantă și bucură-te de câteva minute doar tu cu tine.

La sfârșitul procesului vei scăpa și de ochii încercănați și te vei simți mult mai relaxată și gata de noi provocări.

De reținut!

Există multe studii de cercetare care arată că atât consumul de ceai verde, cât și aplicarea sa locală pot avea beneficii majore pentru pielea ta, precum tratarea acneei, contribuie la un aspect mai tânăr al pielii și cel mai important joacă un rol important în prevenția cancerului de piele.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…