Diversitatea materialelor de construcții

0 Shares
0
0
0

Atunci când vrei să îți construiești o casă trebuie să iei o mulțime de decizii. Începând cu locul unde se va construi terminând cu cele mai mici detalii legate de design, toate acestea trebuie să fie bine stabilite chiar înainte ca măcar să discuți cu o echipă de constructori.

Printre numeroasele hotărâri va trebui să alegi și din ce material îți vei construi casa. Și dacă te gândești că această decizie este simplă, când vei descoperi cât de multe oportunități există s-ar putea să rămâi uimit. Iar după ce reușești să te edifici în privința materialului din care îți vei construi casa trebuie să cauți o firmă de unde îți vei achiziționa restul materialelor. Și uite așa, o decizie implică alta, și totul se transformă într-un bulgăre din ce în ce mai mare până când ajunge să se construiască casa visurilor tale.

Pentru că îmi doresc să îți fac munca mai ușoară, îți recomand să colaborezi cu cei de la Proactiv – materiale de construcții, pentru toate sistemele, consumabilele și materialele de care vei avea nevoie pe durata întregului proces de construcții.

În plus, prin acest articol sper să te ajut să îți faci o idee despre câteva dintre materialele pe care le poți utiliza pentru a-ți transforma casa visurilor în realitate:

1.Lutul

Lutul este cel mai vechi, rezistent, sănătos și ieftin material de construcții existent pe Pământ. În întreaga lume găsim foarte multe monumente istorice care au fost construite din lut și au rămas până astăzi în picioare. Însă cu adevărat impresionant este faptul că există un întreg oraș din lut, Shibam, care adăpostește cei mai vechi zgârie-nori din lume. Există o clădire în acest oraș care este construită înainte chiar să fie descoperită America.

Componentele de bază ale amestecului folosit în construcțiile din pământ(lut) sunt argila, mâlul și nisipul.

Argila are rolul principal în calitatea oricărui amestec tradițional dintr-un perete din lut. Ea este liantul care ţine toate celelalte particule de nisip şi pietriş laolaltă, unindu-le într-o matrice solidă de conglomerate. Argila reprezintă pentru un perete de pământ ceea ce este pentru beton, cimentul.

Avantaje:

  • Material rezistent în timp la cutremure și incendii. Fiind compus doar din ingrediente oferite de natură prezintă o flexibilitate mai mare comparativ cu alte materiale.
  • Costuri reduse la construcție și întreținere. Construcția unei case din lut este mult mai puțin costisitoare, iar rezistența materialului reduce semnificativ costurile de întreținere. În plus, lutul are capacitatea de a înmagazina căldură, astfel că iarna casele se păstrează calde, iar vara sunt răcoroase.

2.Piatra

Stâncile au susținut existența omenirii încă din cele mai vechi timpuri. Este unul dintre cele mai rezistente materiale, care poate fi ușor de utilizat. Proprietățile diversificate ale rocilor răspândite în întreaga lume au făcut din acest material unul multifuncțional. Piatra este un material foarte dens, oferind durabilitate construcțiilor realizate cu ajutorul ei .

Diferite tipuri de roci, cum ar fi granitul și ardezia, au fost utilizate în mod semnificativ în perioada medievală, precum și în civilizațiile primitive.

Avantaje:

  • Necesitate de întreținere foarte mică
  • Rezistență mare în timp
  • Design natural, unic

3.Betonul

Materialul „Viitorului”, betonul este cel mai folosit material de construcții din întreaga lume la ora actuală. Fiind destul de ieftin la achiziție este preferat în construcția diverselor proiecte. Este rezistent la apă și poate fi utilizat chiar și în construcții subacvatice, cum ar fi la picioarele podurilor peste ape, sau bazinele de înot. Nu conduce căldura, fiind un material sigur în caz de incendiu.

Avantaje:

  • Betonul este un material rezistent în timp, având nevoie de lucrări de întreținere după multă vreme de la construcție, iar dacă este bine îngrijit poate rezista zeci de ani
  • Versatilitate lui îl face candidatul ideal pentru orice fel de construcții.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…