Cele mai bune tratamente pentru obezitate

0 Shares
0
0
0

Obezitatea poate aparea din mai multe motive, inclusiv dieta, un stil de viata sedentar, factori genetici, o stare de sanatate specifica sau utilizarea anumitor medicamente.

O serie de optiuni de tratament pot ajuta oamenii sa atinga si sa mentina o greutate adecvata. Pentru mai multe informatii accesati obezitate tratament.

Excesul de greutate poate creste riscul unor probleme de sanatate. Pierderea in greutate poate fi frustranta si dificila, dar chiar si pierderea a doar 5-10 la suta din greutatea corporala poate aduce beneficii semnificative pentru sanatate, potrivit Centrelor pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).

Pierderea in greutate incet si constant, de exemplu, 1-2 lb in fiecare saptamana, este adesea mai buna decat a pierde foarte repede, deoarece este mai probabil sa va mentineti mai mult dupa ce ati ajuns la greutatea dorita.

Exercitiile fizice si modificarile dietetice sunt instrumente utile de slabire. Pentru unii, insa, acestea nu sunt eficiente. In acest caz, medicamentele sau interventiile chirurgicale ar putea fi o optiune.

Uneori, o stare de sanatate – cum ar fi o problema hormonala – poate duce la cresterea in greutate. In acest caz, tratarea dezechilibrului poate ajuta la rezolvarea problemei.

Modificari dietetice

Inlocuirea alimentelor bogate in grasimi cu mai multe fructe si legume poate ajuta o persoana sa slabeasca.

Unul dintre motivele pentru care se acumuleaza excesul de greutate si grasime este atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat le foloseste. In timp, acest lucru poate duce la cresterea in greutate.

Unele tipuri de alimente pot duce mai mult la cresterea in greutate. Unele alimente procesate contin aditivi, cum ar fi siropul de porumb cu fructoza ridicata. Aceasta poate provoca modificari ale corpului care duc la cresterea in greutate suplimentara.

Reducerea aportului de alimente procesate, rafinate si gata preparate, care contine un nivel ridicat de zahar si grasimi, in timp ce cresteti consumul de cereale integrale si alte alimente bogate in fibre – cum ar fi fructele si legumele proaspete – poate ajuta o persoana sa slabeasca.

Un avantaj al unei diete bogate in fibre este ca organismul functioneaza accelerat in timp ce va simtiti plini pentru mai mult timp. Cerealele integrale ajuta o persoana sa se simta plina pentru mai mult timp, deoarece isi elibereaza energia mai incet.

Fibrele si cerealele integrale pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului unui numar de afectiuni legate de sindromul metabolic.

Sindromul metabolic este o afectiune care implica o serie de probleme de sanatate, inclusiv diabetul de tip 2 , hipertensiunea arteriala si probleme cardiovasculare. Este mai frecvent la persoanele cu obezitate. .

Un medic sau dietetician va poate ajuta sa aveti o strategie si, eventual, un program adecvat de pierdere in greutate.

Incercarea de a pierde in greutate rapid prin diete foarte severe si restrictive:

  • Poate dezvolta noi probleme de sanatate.
  • Poate determina deficiente de vitamine.
  • Face dificil sa slabiti sanatos.

In unele cazuri, un medic poate sugera ca o persoana cu obezitate severa ar trebui sa urmeze o dieta light foarte scazuta in calorii.

Un profesionist in sanatate ar trebui sa monitorizeze aceasta strategie pentru a se asigura ca persoana ramane in siguranta in timp ce urmeaza dieta.

0 Shares
You May Also Like
Cum se pot alege dispozitivele medicale

BlogCum se pot alege dispozitivele medicale

Alegerea dispozitivelor medicale potrivite este esențială pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate și pentru îmbunătățirea sănătății și…