Consistenta si grafica unui site

0 Shares
0
0
0

Consistenta pe care o are un site web sta in caracteristicile lui prin care poate sa intruneasca cerintele celor mai multi useri si de aceea exista si un minim al cerintelor pentru ca un site sa aiba consistenta.

Pentru un website profesionist va recomandam sa apelati la servicii web design.

Un site trebuie sa se dezvolte pe o rezolutie de cel putin 800 x 600 de pixeli, acesta fiind un lucru care da site-ului si o incarcare rapida si elimina si riscul de a avea erori la afisarea respectivului site in browser.

Utilizarea unor culori pentru tete si a unor fonturi pe site, elimina si riscul de aparitie a confuziilor si anume si diferentierea unor linkuri de textul brut. Nu utilizati multe tipuri de fonturi si nici foarte multe culori.

Culorile de pe fundal trebuie sa fie indentice pe toate paginile petru a evita ca utilizatorul sa obisnuiasca si daca aplicati acest lucru pagina se va incarca mult mai repede..

Logoul ar trebui sa fie acelasi pe toate paginile si sa fie plasat in acelasi loc in fiecare pagina de pe site pentru a putea preveni si o incarcare greoaie sau pentru a pastra consistena acestuia.

Stilul de la imagini trebuie sa fie similar pe tot site-ul. Sistemul de navigatie de pe site va trebuui sa apara in mod repetat in fiecare pagina si in acelasi loc pentru ca site-ul sa aiba consistenta.

Doa ce at invatat cum se foloseste HTML pentru a dezvolta un site puteti sa incercati sa faceti o pagina web ca si schita pentru fiecare pagina din site.

Regulile de mai sus au scopul de a mentine o buna consistenta pe site insa ajuta si la buna optimizare a timpului in care un site se va incarca. Mai multe metode cumulate pot sa duca la performanta pentru gasirea site-ului in rezultate lucru pe care toti administratorii de site il doresc.

Capitolul de grafica pentru un site web este la fel de important si vom tine cont de mai multe puncte de vedere. Cel mai important si primul dintre ele e faptul ca daca e optimizat grafic un site poate sa isi diminueze timpul in care se incarca, va avea un impact vizual mare asupra vizitatorilor dar si o personalitate unica. Putem sa schitam mai multe elemente de grafica cum ar fi si valorile optime din fiecare element pentru a optimiza un site.

Elementele de grafica de pe orice site vor fi incarcacate in cache si de aceea trebuie sa fie aceleasi pe tot site-ul. In plus acest lucru va crea si imaginea de consistenta.

Fiecare element grafic care desemneaza un link de pe site va trebui sa aiba si un link de text spre destinatia respectiva pentru ca acest lucru va da posibilitatea tuturor persoanelor sa intelegea ca simbolul grafic desemneaza o legatura si ca textul arata destinatia acestei legaturi.

Atat elementele grafice de tip imagine cat si cele de background trebuie sa fie facute din culori bune din punct de vedere vizual si al afisarii in functie de mai multe browsere.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…