Coroanele dentare din aliaje pretioase

0 Shares
0
0
0

Fabricate din cel putin 60 la suta aliaj nobil mare, coroanele dentare de acest fel includ aur, platina si paladiu. Daca utilizati o combinatie a acestor aliaje, cel putin 40 la suta trebuie sa consta in aur.

Pe de alta parte, exista si aliaj nobile din metale semi pretioase, aliaj format din 25 la suta metale pretioase sau aliaje din metale non pretioase, fabricate din mai putin de un sfert metale pretioase, un aliaj facut in general dintr-o combinatie de nichel, crom si aur.

De ce sunt recomandati dintii de aur?

Coroanele de aur sunt capabile sa reziste la forte grele, dincolo de mestecatul simplu. Ele nu se crapa sau uzeaza, ceea ce le face o restaurare dentara de lunga durata.

In cazul in care un dinte este inlocuit cu o coroana de aur este, in general, deoarece structura dintelui de baza s-a fracturat sau a putrezit. Coroanele de aur nu sunt imune la a deveni libere, mai ales daca consumati alimente si dulciuri, care sunt daunatoare pentru coroane si punti. Coroanele de aur, de asemenea, provoaca putin si purtarea dintelui opus.

Pentru pacientii carora le cad dintii sau au o muscatura grea, o coroana de aur va determina, de obicei, aceeasi cantitate de uzura pe dinti, comparativ cu smaltul natural al dintelui.

Coroanele de aur sunt utilizate in principal pentru a restaura molari si premolari, din cauza culorii lor clasice galbene sau aur alb. Exista cazuri in care oamenii solicita la cabinetele de stomatologie iasi coroane de aur pentru dintii lor din fata din motive de fashion, precum multi rapperi bine cunoscuti care aleg coroane de aur pentru a lansa o moda.

Ar trebui sa iei in considerare o coroana de aur?

Alegerea unei coroane de aur pentru dintele dvs este o optiune pur personala, dar dentistul iti poate recomanda o coroana de aur, daca prezinta modele de uzura grele pe dinti.

Persoanele cu alergii la metal, cum ar fi alergie la nichel, ar trebui sa se asigure ca dentistul lor este constient de alergia lor, inainte de a le fabrica o coroana de aur. Inaltele aliaje nobile care nu contin nichel sau alte metale comune care provoca reactii alergice trebuie utilizate cu atentie.

O coroana de aur costa mai mult?

Multi stomatologi au un pret de baza specific pentru toate coroanele pe care le ofera pacientilor lor. Cu toate acestea, pentru ca aurul este un aliaj foarte scump, o coroana de aur poate costa mai mult decat o coroana de portelan. Cresterea costurilor se reflecta, in general, in sarcina de laborator, nu in taxa stomatologilor.

Coroanele de aur sunt o alegere excelenta pentru pacientii care nu sunt neaparat preocupati de a avea un zambet cu totul alb. Coroanele de aur sunt, de fapt, o restaurare atractiva si care ofera o viata lunga danturii.

0 Shares
You May Also Like

BlogCe ofera Wellnessist?

In Romania au existat din cele mai vechi timpuri zone unde apele termale si namolul au fost folosite…