Se pare ca anumite probiotice pot influenta starea de foame, regland modul in care corpul reactioneaza la un hormon numit leptina.
Leptina este produsa de celulele grase pentru a anunta creierul ca exista suficient material stocat pentru energie. Creierul poate trimite semnalul specific pentru a reduce pofta de mancare.
Cu toate acestea, cei care sunt obezi pot dezvolta ceea ce este cunoscut sub numele de rezistenta la leptina, unde creierul nu mai poate identifica in mod corespunzator acele semnale atunci cand nivelurile de leptina devin mult prea mari.
Cercetarile efectuate in British Journal of Nutrition au aratat ca suplimentarea cu probiotice a ajutat semnalele de leptina sa ajunga la creier, permitand subiectilor sa se simta bine mult timp dupa ce au mancat.
La randul sau, acest lucru poate ajuta indivizii sa consume mai putine calorii, ceea ce contribuie in mod decisiv la pierderea in greutate.
Pentru asta insa se recomanda cumpararea unui probiotic bun pentru adulti 2020, asa cum sunt cele de pe Megaspore, care au fost realizate in formule imbunatatite si testate de-a lungul mai multor ani, pentru ca efectele sa fie de lunga durata.
In timp ce anumite probiotice au rolul de a elimina o parte din grasimea suplimentara introdusa in organism inainte de a putea cauza probleme, se pare ca probioticele pot ajuta la reducerea cantitatii de grasime suplimentara stocata in organism. Reducerea nivelului de tesut adipos se produce chiar si cu aport alimentar excesiv.
Cercetarile facute de Osterberg si colab., Publicate in revista Obesity au aratat ca cei carora li s-a administrat un anumit probiotic au luat mai putina greutate in timp ce consumau in continuare prea multe calorii.
Aronsson si colab., intr- un studiu publicat in PloS One, au descoperit ca o anumita proteina poate ajuta la prevenirea acumularii de grasime sub forma de tersut adipos.
Aceasta proteina creaza un echilibru foarte bun al microbiomului din intestin, reducand eficient cantitatea de grasime consumata, care se pastreaza pentru utilizare ulterioara.
Un alt mod in care probioticele s-au dovedit a fi utile in ceea ce priveste greutatea corporala este capacitatea lor de a reduce cantitatea de grasime care este in prezent depozitata de organism. Acest proces incepe de fapt in intestin.
Prin cresterea numarului de bacterii bune specifice din intestine, prin utilizarea probioticelor, cercetatorii au putut induce o modificare a compozitiei corpului la subiecti.
Probioticele au schimbat modul in care organismul a folosit alimentele pentru energie, permitand o crestere a utilizarii depozitelor de grasime existente, pe post de combustibil. Indivizii au observat o scadere a nivelului de grasime corporal, in special in jurul organelor.
Probioticele au ajutat subiectii sa se bucure de pierderi mari in greutate, un IMC mai sanatos si eliminarea tesutului adipos de pe abdomn.
Prin egalizarea nivelurilor de bacterii benefice care se gasesc in tractul digestiv, probioticele pot ajuta organismul sa functioneze mai eficient. Cu ajutorul probioticelor este imbunatatita digestia, ceea ce contribuie semnificativ la pierderea in greutate.
In momentul in care probioticele sunt asociate cu o dieta sanatoasa si un stil de viata echilibrat, rezultatele in ceea ce priveste pierderea in greutate, vor aparea rapid.