De ce este indicat sa optati pentru tamplarie PVC?

0 Shares
0
0
0

1. Ferestrele din PVC sunt numarul unu in ceea ce priveste eficienta energetica

Profilul unei ferestre joaca un rol decisiv in conservarea energiei si a izolatiei termice eficiente ceea ce reprezinta un mare avantaj din punctul de vedere al costurilor cu incalzirea. Profilele de ferestre din PVC sunt cele mai bune in comparatie cu ferestrele din aluminiu sau lemn.

Au cele mai bune valori de izolare si sunt capabile sa reduca costurile de energie si incalzire. Exista un potential deosebit de mare de economisire a energiei atunci cand utilizati ferestre din PVC in standardul caselor pasive. Astazi, ferestrele pentru case pasive pot fi fabricate eficient si rentabil folosind profiluri din PVC de ultima generatie iar acum geamurile triple sunt ceva obisnuit.

2. Ferestrele din PVC au un raport cost-beneficii foarte bun

Ferestrele din PVC ofera avantaje clare din punctul de vedere al costurilor, atat la ​​achizitie, cat si pe intregul ciclu de viata. Ramele de cherestea sunt cu aproximativ 20-30% mai scumpe decat profilele din PVC, iar ferestrele din aluminiu costa din nou cu 30% mai mult, reprezentand cea mai scumpa alternativa.

Pe baza potentialului ridicat de economisire a energiei si a intretinerii minime pe intreaga durata de viata de peste 50 de ani, costurile sunt, de asemenea, mici pe termen lung.

3. Ferestrele din PVC sunt usor de ingrijit

Ferestrele din PVC de inalta calitate sunt extrem de usor de ingrijit si necesita o intretinere minima. Ferestrele din lemn, pe de alta parte, trebuie sa fie vitrate cam la fiecare doi ani si vopsite la fiecare 5 ani. Granulele de PVC de ultima generatie sunt extrem de rezistente la conditiile meteorologice si la lumina. Pentru a curata ramele ferestrei, tot ce ai nevoie este lichidul de spalat vase, datorita proprietatilor suprafetelor netede usor de ingrijit ale profilului  

4. Ferestrele din PVC sunt durabile

Fata de ferestrele din lemn ferestrele din PVC au o durata de viata deosebit de lunga.

Ferestrele de inalta calitate ies in evidenta prin rezistenta la deformari si nivelul ridicat de functionalitate de ani si ani. Datorita duratei lor lungi de viata de cel putin 50 de ani, ferestrele din PVC reprezinta o investitie excelenta, de asemenea in ceea ce priveste mentinerea valorii unei proprietati.

5. Ferestrele din PVC se mandresc cu un echilibru ecologic

Ferestrele din PVC sunt reciclabile 100%, iar din acest motiv economisesc resurse. 40% din totalul rezervelor de gaze si petrol din lume sunt utilizate pentru incalzire si pentru furnizarea de energie cladirilor, in timp ce doar 4% intra in productia de materiale plastice din care doar 1% sunt utilizate pentru PVC.

Pe langa faptul ca sunt reciclabile, durabilitatea si nivelurile scazute de poluare in timpul producerii profilelor din PVC ajuta la producerea unui echilibru ecologic excelent si contribuie la protectia mediului. Ferestrele termopane de calitate Helios dureaza mult mai mult decat ferestrele din lemn si consuma mult mai putin energie in timpul procesului de fabricatie.

6. Ferestre din PVC / O investitie pentru viitor

Un exemplu concret este acela ca mai mult de jumatate din toate ferestrele instalate in Germania sunt realizate din PVC. Acest lucru se datoreaza mai ales eficientei lor energetice deosebite, calitatii ridicate, gamei de culori versatile, ingrijirii usoare si longevitatii. Pe baza metodelor de productie de ultima generatie si a standardelor de reciclare, PVCul este acum si un material extrem de economisitor de resurse si durabil.

A durat mult timp pana cand PVC-ul a scapat imaginea negativa. „Plasticul” a fost tot timpul considerat ieftin si de calitate inferioara. Astazi situatia este chiar invers.

 Materialul plastic, in primul rand PVC, este unul dintre cele mai versatile si importante materiale din zilele noastre. Produsele din plastic sunt eficiente din punct de vedere energetic in viitor si ofera un domeniu larg de aplicare care variaza de la industria alimentara si a bauturilor la industria auto pana la sectorul constructiilor.

Ferestrele din PVC obtin scoruri deosebit de mari in ceea ce priveste problemele de ecologie. Au un potential mai mare de economisire a energiei decat orice alt material de fereastra si se situeaza in varful ligii in analizele de eficienta ecologica.

Materialul profilului poate fi reciclat 100%. Pe baza durabilitatii lor ridicate si a beneficiilor de cost pe parcursul ciclului lor de viata, ferestrele din PVC sunt cea mai durabila solutie disponibila pentru ferestrele de astazi.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…