In ultimii ani, in Romania, numarul persoanelor decedate care au fost incinerate a crescut considerabil, si dupa cum se estimeaza, in viitorul apropiat vor exista mult mai multe incinerari umane.
Va intrebati care este motivul datorita caruia, familiile indoliate aleg sa isi incinereze decedatii, in loc sa ii inmormanteze? Daca da, veti descoperi raspunsul, dar si alte informatii importante referitor la acest subiect, in randurile care urmeaza.
In ultimii ani, au existat cazuri ale persoanelor care au avut drept ultima dorinta, sa fie incinerate si nu inmormantate. In aceste cazuri, familiile au tinut cont de dorintele celor decedati, si i-au incinerat.
In marile orase ale tarii, se gasesc tot mai greu locuri de veci disponibile, dat fiind faptul ca s-au construit cartiere noi, au aparut fabrici noi pe la periferiile oraselor, si nu mai exista practic spatii pentru a amenaja cimitire noi. In aceste conditii, incinerarea este singura solutie.
In plus, incinerarea umana este mai ieftina decat inmormantarea traditionala, deci acesta poate fi un alt motiv datorita caruia, familiile indoliate aleg ProIgnis incinerator uman, pentru a-si ininera decedatii. Veti descoperi mai multe detalii in continuare.
Ce este cremarea?
Cremarea este un proces care transforma ramasitele unei persoane care a murit in „cenusa” folosind caldura intensa. Aceste cenusa cuprinde de fapt fragmente minuscule rezultate in urma arderi oaselor.
Dupa terminarea cremarii, cenusa este restituita familiei persoanei care a murit. Masina folosita pentru cremarea corpurilor se numeste cremator sau incinerator. O cladire in care au loc cremariile se numeste crematoriu.
Cum este pregatit un corp pentru cremare?
Dupa ce persoana decedata ajunge la crematoriu, aceasta va fi depusa intr-o camera racoroasa, controlata de temperatura, in caminul funerar, pana cand slujba poate avea loc. Imbalsamarea nu este necesar pentru cremare, desi unele familii o solicita.
Inainte de inmormantare, persoana care a murit va fi spalata si imbracata in haine alese de familie. Bijuteriile pot fi purtate, dar se recomanda ca orice bun de valoare sentimentala sa fie indepartat inainte de crearea propriu-zisa.
Ce se intampla in timpul cremarii in sine? Cat dureaza cremarea?
- Inainte de a avea loc cremarea, camera de incinerare este incalzita la aproximativ 870-980 ºC.
- Sicriul este apoi plasat in camera, unde trupul neinsufletit va arde in totalitate.
- Cremarea dureaza aproximativ trei ore, dupa care au ramas doar fragmente osoase. Acestea se lasa la racit aproximativ 30 de minute.
- In continuare, un magnet puternic este folosit pentru a scoate fragmente de metal din cenusa.
- Un fel de polizor numit cremulator este apoi utilizat pentru a transforma fragmentele osoase intr-o pulbere fina, alb-gri.
- Cenusa este asezata intr-un recipient numit urna si data familiei.
Ce se intampla cu sicriul in timpul procesului de cremare?
Sicriul va fi incinerat impreuna cu persoana care decedata. In timpul procesului de cremare, sicriul va arde mai intai, lasand in urma doar mici urme.
Familia poate fi martora la procesul de cremare?
Acest lucru va depinde de crematoriu, dar multi vor lasa unul sau doi membri ai familiei sa observe crematia.