Cum functioneaza un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

Termostatele inteligente sunt ultima tendinta in ceea ce priveste incalzirea la domiciliu. Un termostat inteligent va poate activa sau dezactiva incalzirea de la distanta prin intermediul internetului; astfel ca puteti utiliza telefonul inteligent pentru a va porni incalzirea atunci cand sunteti in drum spre casa dupa un week-end departe de oras; sau puteti opri incalzirea cand veti pleca neasteptat de acasa sau cand veti ajunge mai tarziu.

Multe dintre aceste sisteme de incalzire digitale programabile va arata cat de multa incalzire utilizati. Unele termostate inteligente va monitorizeaza utilizarea si va invata rutina. Exista mai multe marci de termostate inteligente pentru incalzire pe piata si fiecare functioneaza intr-un mod usor diferit.

Inainte de toate insa, si inainte de a alege un termostat inteligent din categoria de termostate 2020 Salus, cu siguranta veti dori sa cititi pentru a afla daca un sistem inteligent de control al incalzirii va va usura viata, va va pastra casa confortabila si va va economisi bani!

Cum functioneaza termostatele inteligente?

Incalzirea reprezinta cea mai mare parte din majoritatea facturilor la energia interna – in special in lunile de iarna. Deoarece termostatele inteligente sunt conectate la internet prin intermediul retelei wi-fi, puteti utiliza telefonul inteligent pentru a va controla incalzirea chiar si in momentele in care nu sunteti acasa, sau daca nu va puteti deranja sa va ridicati de pe canapea pentru a seta temperatura.

Pe langa faptul ca va puteti folosi telefonul sau computerul pentru a porni si a opri incalzirea, puteti programa un termostat inteligent, la fel ca si un termostat traditional. Cu exceptia faptului ca, in loc sa fiti nevoit sa mergeti la termostatul dvs. real si sa folositi butoanele, puteti utiliza telefonul sau computerul pentru a-l programa.

Unele termostate inteligente se pot controla invatandu-va rutina sau urmarindu-va prin GPS, pornind incalzirea cand sunteti aproape de casa. In functie de termostatul inteligent pe care il cumparati, acesta poate veni cu o serie intreaga de caracteristici diferite.

Unele dispozitive sunt capabile sa va furnizeze o detaliere a cantitatii de energie pe care o utilizati si sa stocati informatii pentru a va permite sa va urmariti istoricul de incalzire. Unele termostate inteligente va pot controla chiar si apa calda, cu conditia sa nu aveti cazan combi.

Speranta este ca oferirea unui control mai mare va va economisi bani, deoarece nu veti ajunge sa incalziti o casa goala sau sa incalziti apa inutil.

Cum va pot economisi termostate inteligente?

Exista mai multe moduri prin care termostatele inteligente va pot ajuta sa economisiti bani. Desi multe vin cu un pret ridicat, reducerile si economiile potentiale pe care le pot oferi aceste dispozitive cu privire la facturile de incalzire, inseamna ca ar putea fi o investitie demna de luat in considerare.

Iata doar cateva modalitati prin care termostatele inteligente va pot economisi bani:

  • Va puteti activa incalzirea atunci cand sunteti in drum spre casa. Deci nu pierdeti bani la incalzire daca ramaneti blocat la serviciu, sau daca va hotarati sa iesi seara;
  • Puteti de asemenea sa va opriti incalzirea de pe smartphone;
  • Unele termostate inteligente invata rutina zilnica si se pornesc si se opresc automat;
  • Unele termostate inteligente va incurajeaza sa reduceti incalzirea cu un grad sau doua, deoarece veti vedea exact cat puteti economisi;
  • Exista chiar si termostate inteligente care va permit sa controlati camere individuale din casa dvs., astfel incat sa puteti incalzi doar camerele pe care le utilizati frecvent;
  • Anumite termostate inteligente va pot urmari chiar si dvs. si familia prin GPS. Acestea pot stii cand plecati de acasa si cand va intoarceti, astfel vor opri incalzirea atunci cand nu este nevoie ca aceasta sa functioneze.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…