De ce sa incepi o afacere cu o societate cu raspundere limitata (SRL)?

0 Shares
0
0
0

Din mai 2019, antreprenorii care infiinteaza o noua societate opteaza cel mai adesea pentru o societate cu raspundere limitata (SRL). Care sunt avantajele acestei forme de societate? Atunci cand va decideti sa incepeti o afacere, una dintre primele alegeri pe care le faceti este forma pe care o veti folosi. Multi intreprinzatori debutanti opteaza pentru servicii infiintare firma, adica pentru a functiona ca persoana fizica.

Aceasta este adesea o alegere logica: o intreprindere individuala este relativ usor de infiintat si limitati birocratia cu care trebuie sa va confruntati. Platiti impozit pe venitul personal pentru profiturile unui exercitiu financiar. Prin infiintarea unei intreprinderi individuale, nu creati un patrimoniu separat pentru afacerea dumneavoastra. Prin urmare, sunteti raspunzator personal pentru datoriile intreprinderii dumneavoastra. Prin urmare, creditorii pot pune sechestru pe bunurile voastre private.

SRL-ul, forma de firma preferata de antreprenori

Puteti rezolva aceasta problema alegand sa faceti afaceri prin intermediul unei companii. In acest caz, trebuie sa alegeti forma de societate care vi se potriveste cel mai bine. De la 1 mai 2019, 96% dintre antreprenori au optat pentru o societate cu raspundere limitata (SRL).

SRL ofera multe avantaje:

  • Daca optati pentru un SRL, alegeti o entitate juridica al carei capital este clar separat de activele dumneavoastra private. In cazul unei SRL, raspunderea actionarilor este limitata la contributia lor. In primul rand, creditorii societatii nu pot pune sechestru pe bunurile private ale actionarilor. Prin urmare, in principiu, actionarii pot pierde cel mult capitalul pe care l-au investit in societatea cu raspundere limitata.
  • Profiturile societatii voastre cu raspundere limitata nu sunt supuse impozitului pe venitul personal, ci impozitului pe profit, care are in medie rate mai mici. Pentru a transfera profiturile societatii voastre in patrimoniul privat, trebuie sa platiti un dividend sau o parte din rezerve. Acest lucru se poate face intr-un mod eficient din punct de vedere fiscal.
  • Un alt avantaj al societatii cu raspundere limitata este ca puteti infiinta acest tip de societate pe cont propriu. Nu este nevoie sa fiti mai multe persoane pentru a infiinta o companie.

De anul trecut, puteti, de asemenea, sa adaptati mai bine statutul societatii dvs. cu raspundere limitata la situatia dvs. specifica. Nu sunteti obligat sa atribuiti un vot pentru fiecare actiune. Acest lucru va permite sa oferiti actiuni fara drept de vot. Daca aveti copii, puteti deja sa le transferati actiunile societatii dumneavoastra cu raspundere limitata fara ca acestia sa fie nevoiti sa se preocupe de administrarea societatii.

Pe de alta parte, puteti, de asemenea, sa oferiti actiuni cu drepturi de vot multiple sau sa atasati anumite conditii la drepturile de vot. In ceea ce priveste profiturile, puteti crea, de asemenea, diferite tipuri de actiuni: actiuni care nu dau dreptul la plata dividendelor si actiuni care dau dreptul la plata dividendelor.

Un alt avantaj al SRL-ului este ca puteti organiza intrarea si iesirea actionarilor intr-un mod flexibil.

Daca nu dispuneti de fonduri suficiente pentru a plati aceste cheltuieli, veti fi raspunzator personal in calitate de fondator daca societatea dumneavoastra se confrunta cu dificultati financiare.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…