Echipamentul esential pentru ski

0 Shares
0
0
0

Unul dintre elementele cele mai importante in alegerea echipamentului de ski, sunt ochelarii de ski.

Nu conteaza care este nivelul vostru de a skia, de la incepatori la profesionisti, ochelarii de protectie sunt esentiali din mai multe motive. Exista o mare varietate de modele disponibile, care au o gama larga de preturi, pentru a se potrivi oricarui buget.

Diferentele in materie de preturi reflecta, in cea mai mare part, lentile ochelarilor de protectie si beneficiile adaugate pe care le ofera lentilele mai scumpe.

Exista doua motive principale pentru care trebuie sa purtam ochelari de ski:

Primul este protectia impotriva vantului si a racorii atunci cand skiem la viteza si al doilea motiv este de a proteja ochii de soare.

Nu exista un alt motiv, bine inteles, in afara de moda, de alt fel ca si toate accesoriile,iar unii considera look-ul un element esential si cu siguranta multii iau acest lucru in serios.

In functie de pret difera si tipul lentilei. Cei la un pret mai ridicat au lentile pentru ceata ceea ce sporeste vizibilitatea, au proprietati anti-zgariere. Toatle lentilele ochelarilor ar trebui sa aiba protectie UV (ultra-violete) 100%.

Lentilele ochelarilor de ski sunt, de asemenea, concepute pentru conditii metereologice diferite. Unele sunt concepute pentru lumina puternica a soarelui in timp ce altele sunt pentru ceata. Skiorii profesionisti vor avea mai multe tipuri de ochelari petru a le utilize, oricare ar fi conditiile metereologice cu care se confrunta.

Pentru incepatori si pentru ce care skiaza de agrement sut indicati ochelari cu lentile pentru ceata. In conditii de ceata poate fi dificil sa se determine diferenta dintre nor si zapada, creand, prin urmare, un sentiment de dezorientare.  Lentilele vor spori contrastul si ajuta la minimizarea impactului de ceata.  Atunci cand vremea este insorita se pot purta si ochelari de soare

Daca skiati pe partie cu zapada pulbere sau nebatuta intodeaua trebuie sa purtati ochelari de protectie, indiferent de vreme.

Singurul dezavantaj al ochelari de ski este ca acestia se aburesc ceea ce ne ingreuneaza vizibilitatea.  Acest lucru se intampla in general atunci cand umezeala se formeaza pe interiorul obiectivului ca urmare a supraincalzirii sau apei / ploii care intra in ochelarii de protectie.

Odata ce ajunge zapada pe lentile, fie in interiorul lor fie in afara, poate fi dificil pentru a opri ochelari de protectie de la aburirea. Ochelarii cu lentia dubla sunt mult mai buni, in ceea ce priveste aburire, decat cei cu lentila simpla.

Ochelarii mai scumpi, pot, cu siguranta, preveni aburirea, insa, din experienta mea, odata ce conditiile metereologice sunt impotriva noastra atunci toti ochelarii se vor aburi la un moment dat. Cel mai bun sfat, este cel de a incerca sa mentineti ochelarii cat mai uscati. Nu am intalnit nici un truc magic pentru a opri aburireaJ

Pe langa skiuri, clapari, bete, snowboard, etc. aveti nevoie si de o pereche de ochelari de ski pentru a va proteja ochii si pentru a va spori vizibilitatea.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…