Istoria tricoului personalizat

0 Shares
0
0
0

Inainte ca tricoul sa fie una din cele mai populare forme de exprimare personala cu ajutorul vestimentatiei, istoria tricoului personalizat a fost tumultoasa si a parcurs o calatorie lunga din zona de sub haine si pana la suprafata. In prezent a apela la imprimare tricouri nu mai este ceva atat de iesit din comun si nici purtarea tricourilor personalizate nu mai este privita ca pe ceva ciudat.

In acest articol va prezentam istoria tricourilor personalizate inca de la inceputurile sale.

Stramostii tricoului personalizat sunt piesele vestimentare foarte sexy pe care cu singuranta vi le amintiti din filmele cu scene amuzante sau ridicole din selocul XIX si anume lenjeria de cor facuta dintr-o singura piesa care avea nasturei in anumite zone.

Se pare ca cei care purtau aceasta lenjerie lucrau in anumite conditii unde temperaturile erau foarte ridicate si au avut un simt practic in momentul in care le-au decupat in doua bucati. Cu timpul piesa care acoperea partea de sus a corpului a evoluat si a avut si manecile scurtate. A rezultat un fel de tricou cu nasturi.

Popularitatea acestor tricouri a crescut atunci cand soldatii din armata americana au purtat aceste tricouri sub uniforma ca si lenjerie de corp. In timpul liber soldatii au obisnuit sa poarte tricourile cat mai la vedere in combinatii cu pantaloni de armata.

Ca si fapt divers este foarte bine de stiut ca brandul care a adus prima data tricoul in armata este Fruit un brand care astazi este cunoscut ca preferatul celor care personalizeaza diverse textile.

Pentru ca sunt ieftine, practice si confortabile, tricourile au succes si in randul muncitorilor si agricultorilor care le poarta in timpul lucrului. Parintii incep sa imbrace copiii in tricouri atunci cand ii trimit la joaca si copiii cresc si le poarta si in alte locuri decat cele informale.

Asa s-a intamplat in momentul in care tricoul alb si anonim a fost inlocuit cu tricourile colorate care aveau anumite paternuri si anumite croiuri.

Cu toate astea tricourile au fost pentru mult timp obiecte de purtat pe dedesubt si au reusit cu mare greutae sa castige teren in fata camasii. Astfel au aparut si tricourile care aveau decolteurile in V special pentru a se purta pe sub camasi fara sa fie vizibile in zona gatului.

Ne imaginam o bunica din acea perioada cum se uita la nepotul sau care pleaca la intalnire in tricou exact la fel cum si bunicile de azi se uita la nepotii lor care au creasta punk.

Tricoul si-a continuat incet si cat mai timid ascensiunea catre sifonierele de la inceputul secolului 20 dar s-a intamplat ca niste persoane cunoscute sa le poarte in filme si apoi tricoul a devenit de neoprit.

Nu a durat foarte mult pana cand cineva a inteles ca bumbacul din tricouri se personalizeaza usor si ca daca tot se poarta la vedere ar fi mult mai interesant daca ar avea si ceva scris pe ele. Printre primele ricouri personalizate se numara si cel Air Corps din anul 1942 pe care chiar si azi il mai puteti gasi la vanzare pe mai multe site-uri.

0 Shares
You May Also Like
Cand a aparut ia romaneasca?

BlogCand a aparut ia romaneasca?

„Ia” este cea mai importanta componenta a costumului traditional romanesc, iar celelalte parti prind contur in jurul acesteia…