Materiale indispensabile in construirea unei locuinte

0 Shares
0
0
0

Dinamica industriei constructiilor a devenit o realitate in zilele noastre datorita numeroaselor transformari demografice prin care marile orase trec. Daca in zonele de centru se doreste conservarea patrimoniului si se reconditioneaza cladirile vechi pentru a le creste rezistenta in fata factorilor externi, in zona de cartiere si periferii putem observa un amalgam de constructii, de la blocuri cu multe etaje si pana la locuinte particulare.

Aceasta disproportionalitate se incearca a fi diminuata prin intermediul unor planuri urbanistice mai armonioase, care sa prioritizeze aspectul si interactiunea omului cu mediul inconjurator.

Pentru beneficiarii finali, construirea unei case trebuie sa respecte normele si metodologiile in vigoare, sa implice utilizarea unor materiale de inalta calitate si mai ales, sa detina compartimentarea dorita. Si pentru ca vorbim despre materiale, fier fasonat Cluj Napoca va pune la dispozitie o paleta larga de produse din care sa alegeti, atat elemente de crestere a rezistentei structurii si chiar bca sau caramida.

Pentru ca foarte multe persoane doresc sa afle aplicabilitatea fierului in construirea de locuinte, acest articol isi propune sa fie unul informativ si sa ofere cititorilor principalele avantaje care decurg din utilizarea fierului fasonat in constructii diverse (civile, industriale, etc.).

Elemente de structura ale unei constructii

Armonizarea materialelor utilizate intr-o constructie imbina de obicei utilizarea betonului si a armaturii pentru zona de plafon sau sustinerea a greutatii peretilor. Pentru a impiedica ruperea sau craparea betonului chiar si dupa intarirea acestuia, armatura sau fierul beton cum mai este cunoscut, ajuta la formarea unei rezistente solide pentru constructii, legand zonele intre ele si oferindu-le continuitate.

Fierul beton nu poate fi utilizat in corpuri de mari dimesiuni pentru ca ar duce la imposibilitatea manevrarii si utilizarii corecte a acestuia.

Din acest motiv, fierul fasonat este cu siguranta produsul regasit pe piata care poate satisface nevoile de rezistenta in construirea unei locuinte. Fasonarea este in fapt un procedeu care poate fi realizata manual sau prin tehnologii specifice si implica taierea, dimensionarea si pregatirea fierului pentru o anumita constructie (dimensiunile se adapteaza in functie de indicatiile tehnice primite de la proiectant sau echipa de constructii).

Fie ca are un aspect neted sau este prevazut cu striatii, fierul fasonat asigura aderenta betonului si sustinerea acestuia.

Construirea unei case poate fi rezumata la realizarea infrastructurii si suprastructurii specifice. In ambele cazuri fierul joaca un rol esential alaturi de beton.

Utilizarea fierului fasonat

Atat conditiile de depozitare cat si utilizarea propriu-zisa a fierului fasonat trebuie sa fie supusa unor rigori. De exemplu, trebuie sa se evite actiunile de suprasolicitare a barelor pentru a putea proteja structura si utilizarea acestora.

Din acest motiv, este esential ca echipa de constructii sa calculeze cu atentie necesarul de fier dar si structura generala a cladirii si sa utilizeze produse conforme. De asemenea, acoperirea totala a barelor este necesara pentru a putea preveni actiunea coroziunii. Pentru un plus de siguranta in prevenirea ruginirii, exista solutii speciale destinate utilizarii fierului pentru realizarea unei suprafete protectoare a acestuia.

Indiferent de dimensiunile constructiei si de amplasarea acesteia, incercati in permanenta, in calitate de beneficiar, sa maximizati calitatea serviciilor si materialelor de care casa dumneavoastra beneficiaza.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…