Piscine mici pentru curți mici

0 Shares
0
0
0

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a alege o piscină mai mică, dar lipsa de spațiu este cel mai des întâlnit motiv. Când nu ai o curte mare în care să te desfășori, se impune o limitare absolută a dimensiunii bazinului pe care îl poți instala. Dar asta nu înseamnă că se limitează și frumusețea acestora odată cu mărimea…Cu puțină creativitate (și ceva mai mulți bani), bazinele mai mici pot fi la fel de atrăgătoare și funcționale ca și cele mai mari, ba chiar le pot depăși.

Mulți proprietari de curți mai mici se opun ideii de a construi o piscină, deoarece, fie cred că va ocupa întreaga curte, fie cred că o piscină atât de mică nu va arăta deloc bine. Cu toate acestea, există o mulțime de modele creative de piscine mici, care utilizează la maximum spațiul limitat.

Designerii de la piscinepremium.ro sunt foarte talentați și pot face minuni. Dar, înainte de a contacta profesioniștii, este întotdeauna indicat să ai propriile idei pe care să le expui.

Dacă te gândești să îți construiești totuși o piscină mai mică și nu ai nici măcar un model conturat în minte, iată câteva opțiuni de luat în considerare:

Una sau mai multe margini ale piscinei lipite de gard sau un perete

Piscina din beton îngropată este accesibilă din toate părțile. Acest lucru necesită o punte care înconjoară complet piscina și oferă suficient spațiu pentru ca oamenii să meargă pe ea. Este ușor să estimezi cât spațiu ai nevoie pentru asemenea margini.

Una dintre cele mai bune modalități de a economisi spațiu într-o curte mai mică este instalarea piscinei chiar în fața unui gard sau a unui perete decorativ. Pentru majoritatea oamenilor, renunțarea la un punct de intrare pe una sau două părți ale bazinului este un sacrificiu aproape neînsemnat. De fapt, nu este deloc un sacrificiu, dat fiind faptul că multe dintre cele mai uimitoare piscine sunt proiectate în acest fel.

Alege o formă care economisește spațiu

Majoritatea piscinelor sunt dreptunghiulare sau ovale, dar o piscină personalizată din beton poate fi construită în orice formă dorești – inclusiv una care se potrivește perfect într-un colț neocupat al curții. O formă personalizată a piscinei în funcție de particularitățile curții tale, poate releva noi posibilități de amplasare a bazinului care nu ar fi fezabile pentru formele standard.

Piscină sau SPA… sau ambele?

Știai că le poți avea pe ambele, instalând un bazin hibrid. Acesta este combinație între o piscină standard și un SPA. Ideea este să profiți la maximum de un spațiu mic, oferindu-i piscinei tale șansa să facă mai mult. Aceste invenții au de obicei scaune încorporate și prezintă marele avantaj de a putea fi folosite și pe timp de iarnă, costurile de încălzire fiind diminuate de mărimea bazinului.

Cu puțină creativitate, chiar și spațiile înguste pot găzdui o piscină.

Pentru a face un bazin mai mic la fel de atrăgător și spectaculos ca unul mai mare, ia în considerare „reinvestirea” banilor pe care îi economisești, achiziționând funcții premium. Aceste dotări suplimentare nu numai că vor compensa dimensiunea mai mică, ba chiar ar putea transforma piscina ta într-o oază de relaxare.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…