Servicii de prevenire si stingere a incendiilor

0 Shares
0
0
0

Incendiile pot aparea dintr-o multime de motive, unele chiar banale, care totusi pot distruge tot ce ai construit intr-o viata. Situatiile de urgenta de acest tip necesita servicii de prevenire si stingere a incendiilor care ajuta la mentinerea calmului printre personal si cunoasterea tuturor pasilor ce trebuie urmati in acest caz.

Prevenirea si stingerea incendiilor presupune mai multe activitati si masuri pentru obtinerea unui nivel optim de securitate in caz de incendiu.

Siguranta colectiva si personala este prioritara in orice societate si acest lucru reprezinta un drept al cetatanilor si o obligatie a institutiilor publice sau operatorilor economici.

Activitatea de prevenire si stingerea incendiilor vizeaza in special integritatea corporala persoanelor, cat si bunurilor existente intr-o societate. Totusi, daca salvarea bunurilor pune in pericol viata personalului, acestea nu au la fel de mare importanta.

Proiectarea unei constructii trebuie sa fie efectuata in asa fel incat instalatiile si constructia in sine sa permita evacuarea propice si evitarea izbucnirii unui incendiu. Faza de proiectare a instalatiilor si constructiilor trebuie sa respecte toate prevederile normativelor de proiectare cu privire la securitatea la incendiu.

Masurile de protectie vor fi stabilite de catre proiectanti printr-un scenariu de securitate in caz de incendiu. Acest document va fi cel in baza caruia se va emite autorizatia ISU. Sunt necesare servicii de prevenire si stingere a incendiilor din cadrul companiilor care se ocupa cu acest domeniu.

Autorizatia ISU este vitala si obligatorie, iar neobtinerea ei nu va permite construirea unei cladiri. Masurile de protectie la incendiu sunt certificate de ISU dupa ce s-a efectuat o inspectie. Emiterea autorizatiei de securitate la incendiu este cea care aproba continuarea constructiei si ulterior functionarea cladirii respective.

Obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu atrage si organizarea unor activitati de apararea impotriva incendiilor. Aceste activitati de PSI se pot efectua dupa caz, de administratorul soecietatii sau prin angajarea unui cadru tehnic ce are atributii de prevenire si stingerea incendiilor. Daca activitatea va fi efectuata de catre administratorul soecietatii, el trebuie sa isi asume raspunderea pentru toate deciziile si masurile luate.

O activitate de PSI inseamna asigurarea ca toate instalatiile cu rol de protectie functioneaza, respectarea nromelor specifice de catre angahati, instruirea in situatii de urgenta, intocmirea unor acte de autoritate precum dispozitii sau decizii, cat si intocmirea planurilor de interventie, fisele obiectivului sau planuri de evacuare. Din pricina acestor responsabilitati, cel care va organiza activitatile de prevenire si stingerea incendiilor trebuie sa fie calificat in domeniul respectiv.

Compania Antirisk iti sta la dispozitie cu activitatile cat si ajutor pentru obtinerea autorizatiei ISU! Pe site-ul companiei sunt detaliate toate serviciile oferite, cat si servicii de prevenire si stingere a incendiilor. Protejarea unei cladiri de astfel de dezastre, cat si protejarea intregului personal si instruirea lui sunt la fel de importante.

O singura scanteie poate face scrum o cladire mare, asadar opteaza pentru prevenire si nu pentru tratare! Un incendiu poate izbucni din cauza mai multor factori, insa modul in care gestionezi situatia este cel care conteaza.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…