Criteriile pentru alegerea hotei

0 Shares
0
0
0

Atunci cand te-ai hotarat sa iti cumperi o hota, trebuie sa tii cont de cateva criterii. In functie de acestea, vei sti ce fel de hote sa alegi si care sa se potriveasca foarte bine in bucataria ta.

Debitul maxim de aer (în m3/h)

Debitul maxim de aer corespunde capacității de aspirație a unui dispozitiv. Se exprimă în metri cubi pe oră (m3/h). Acest flux de aer este direct legat de volumul camerei, cu cât o bucătărie este mai voluminoasă, cu atât debitul maxim de aer al hotei trebuie să fie mai mare. În mod ideal, hota ar trebui să poată reînnoi volumul de aer din cameră de aproximativ 12 ori pe oră.

Pentru ușurință în utilizare, nivelul sonor

În funcție de model, sunt hote incorporabile mai mult sau mai puțin zgomotoase atunci când sunt folosite. Nivelul maxim de sunet al evacuării joacă un rol important în alegerea hotei și poate fi un criteriu discriminatoriu, se exprimă în decibeli (dB).

Cele mai silențioase hote emit un zgomot cuprins între 35 și 50 dB. Pentru unele modele, nivelul sonor este cuprins între 50dB și 60dB, ceea ce este echivalent cu cel al unei conversații pline de viață și rămâne foarte confortabil pentru utilizatori. În cele din urmă, există cele mai zgomotoase hote care pot ajunge la peste 70dB.

Tipul de aspirație

Ar trebui făcută o distincție între cele două tipuri principale de aspirație: aspirația prin evacuare externă și aspirația prin reciclare.

După cum sugerează și numele, aspirația de evacuare exterioară trimite mirosuri și umezeală direct în exteriorul casei printr-un canal. În plus, acest tip de aspirație foarte eficient permite purificarea vaporilor cu ajutorul unui filtru de grăsime.

Dacă doresti să înlocuiesti vechea hota de evacuare cu una nouă, asigura-te că alegi o hota cu același diametru al țevii de evacuare ca și cea veche. Acest lucru iti va ușura asamblarea. Există două diametre: 12,5 cm și 15 cm.

Cu toate acestea, există adaptoare (și uneori sunt furnizate) pentru a trece cu ușurință de la un diametru la altul.

• Aspirarea prin reciclare funcționează într-un circuit închis și are particularitatea de a implica mai multe filtre: un filtru anti-grăsime și un filtru de cărbune activ, astfel încât să trateze eficient mirosurile și să recicleze aerul. Sfatul este să schimbi filtrul de cărbune activ aproximativ la fiecare 6 luni pentru a menține performanța hotei la cel mai înalt nivel.

Aspirarea perimetrală

Perimetrul de aspirare este utilizat pentru creșterea performanței și de captare mai eficientă a fumului și a vaporilor de la gătit. Un perimetru de aspirație este plasat pe cele 4 laturi ale hotei.

Datorită unui sistem de admisie a aerului, vaporii sunt direcționați către marginile hotei înainte de a fi aspirați în aparat. Venit din lumea profesională, acest proces reduce nivelul sonor al hotei și oferă un design unic.

Numărul de viteze de aspirație

Datorită diferitelor viteze de aspirație disponibile pe hote, utilizatorul poate adapta puterea aparatului la circumstanțe (densitatea și cantitatea de fum). În funcție de model, există 2 până la 5 viteze.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…