Ce sunt termostatele fără fir?

0 Shares
0
0
0

Dacă în  locuința dvs. temperatura  se simte prea caldă sau prea rece, probabil că vă îndreptați direct către termostat pentru a rezolva problema.

Prin simpla apăsare a unui buton, puteți trimite aer cald sau rece care circulă prin casă. Fiind controlul principal al temperaturii casei dvs., termostatul vă permite să comunicați cu sistemul dvs. de încălzire și răcire.

Cu toate acestea, cam aici se oprește înţelegerea  majoritatăţii oamenilor.

Deși majoritatea dintre noi înțelegem ce face un termostat, nu ne gândim cu adevărat la modul în care funcționează. Fiind unul dintre cele mai importante sisteme din casa ta, este important să înțelegi cum controlează temperatura casei tale.

Să aruncăm o privire asupra modului în care funcționează efectiv termostatul dvs. – precum și ce puteți face pentru a economisi energie și pentru a reduce factura electrică.

Înainte de a vorbi despre modul în care un termostat controlează de fapt temperatura casei dvs., trebuie să abordăm tipurile de termostate pe care le poate avea casa dvs. În timp ce majoritatea caselor de astăzi au un termostat electronic, casele mai vechi pot avea în continuare sisteme electromecanice. Fiecare dintre aceste termostate funcționează puțin diferit.

Termostatele electronice sunt ușor de înțeles. Acestea funcționează similar cu un computer mic, folosind senzori pentru a determina dacă locuința dvs. este sau nu la temperatura potrivită. De asemenea, acestea oferă funcții și avantaje, cum ar fi setări programabile și capabilități wifi, permițându-vă să vă mențineți casa la o temperatură diferită în timpul zilei sau noaptea, indiferent dacă sunteți acasă sau în deplasare.

 Sistemele electromecanice pot fi puțin mai greu de înțeles. Un termostat electromecanic conține de obicei fie o bobină bimetalică, fie o bandă metalică. Când temperatura se schimbă, această bobină sau bandă se va mișca, provocând un flacon care conține mercur să se răstoarne într-o parte.

Mercurul curge către un capăt al flaconului, semnalând că încălzirea sau răcirea trebuie să fie pornite. Apoi, mai sunt numeroase tipuri, precum cele cu gaz, sau cele care funcţionează cu ceară. Acestea, însă, sunt destul de rare (ca să nu mai zic depăşite), deci nu consider că ar fi cazul să insistăm asupra lor

Ce sunt termostatele wireless?

Un termostat fără fir (wireless) este un dispozitiv digital care vă poate indica temperatura din jur. Face acest lucru folosind senzori electronici și poate comunica cu cazanul pentru a vă oferi temperatura camerei ideală. Termostatele pot menține camera la mai puțin de un grad de temperatura prestabilită.

Când termostatul detectează o scădere sau o creștere a temperaturii camerei, acesta va trimite un caz cazanului cu privire la ce să facă în continuare. Așa se întâmplă și când vă controlați termostatul de pe dispozitivul inteligent.

Termostatul wireless specific pe care îl aveți va afecta dacă acesta poate fi conectat la cazanul dvs. În majoritatea cazurilor, acestea sunt compatibile cu majoritatea cazanelor moderne, inclusiv cazane combinate, sisteme și numai cu căldură. Unii producători au propriile sisteme, acestea fiind adaptate în mod special la cazan și pot oferi o eficiență mai mare.

 Sfat pentru un randament mai ridicat:  Indiferent de tipul de termostat pe care îl aveți, prea multe modificări de temperatură determină ca sistemul dvs. să funcționeze în ore suplimentare.

Dacă vă întoarceți în mod constant termostatul în sus și în jos, este posibil să descoperiți că pierdeți multă energie.Prin urmare, putem observa faptul că ,prin controlu ladecvat asupra termostatului dvs. aveţi posibilitatea să faceţi o schimbare pozitivă  pentru conservarea energiei și economisirea banilor.

Concluzie

Acestea fiind spuse, consider că termostatul wireless este un produs de viitor, întrucât oferă umeroase psoibilităţi. Dacă-m mai permiteţi la final un sfat prietenesc, v-aş recomanda termostaul Salus SQ610RF Quantum.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…