Majoritatea bateriilor de telefon, fie ele ultra moderne sau modele simple, sunt reincarcabile, bazate pe Lithium Ion, in schimb sunt fabricate de diverse companii. In timp ce bateriile din lithium ion marcheaza o evolutie in dezvoltarea acumulatorilor de telefon, nu toate bateriile sunt de calitate similara.
In orice caz, la un moment dat, un acumulator, chiar si de iPhone, poate ceda irecuperabil. Exista cateva simptome ce indicaa faptul ca telefonul necesita schimbarea acumulatorului, unele semne fiind evidente in timp ce altele putin problematice. Contactarea unor specialisti in reparatii iPhone Bucuresti precum cei disponibili pe www.servicegsm.ro este, in acest sens, esentiala.
Cand telefonul nu se mai deschide, este evidenta cedarea acumulatorului. Mai mult decat atat, in cazul unei baterii defecte, telefonul nu mai prezinta nici un semn de utilizarea a curentului electric, fiind imposibil de incarcat.
Daca telefonul nu declanseaza nici o reactie la interventia utilizatorului de a-l incarca sau deschide, exista cele mai mari sanse ca acumulatorul sa necesite o inlocuire. Specialistii in reparatii iPhone Bucuresti , accesibili pe Servicegsm.ro, va pot asista in acest demers.
Faptul ca perioada de incarcare a unui telefon iPhone este mai scurta decat de obicei poate indica o deteriorare definitiva a acumulatorului. In timpul conectarii la o sursa de electricitate, telefonu se poate deschide sau poate functiona normal, dar odata ce este deconectat, acesta cedeaza.
Daca telefonul descarcat ce a fost conectat pentru incarcare o lunga perioada de timp nu se deschide, este mai mult decat evident faptul ca baterie necesita inlocuire.
Exista varianta in care telefonul este pus la incarcat pe perioada recomandata si cedeaza in mod neasteptat, chiar daca ecranul afiseaza o incarcare totala a bateriei. In general, descarcarea rapida a unui telefon iPhone poate fi potentata de utilizarea jocurilor, a aplicatiei iTunes sau a altor site-uri de muzica, web browsing, semnal redus, uitarea Bluetooth-ului activat etc.
Cu toate acestea, daca telefonul cedeaza fara a fi fost supus la nici una dintre variantele anterioare, poate fi un semn ca acumulatorul este deteriorat.
Acumulatorii reincarcabil inevitabil genereaza caldura in timp ce sunt pusi la incarcat. Insa majoritatea bateriilor isi administreaza eliminarea de caldura spre interior, eliminand posibilitatea supraincalzirii dispozitivului. In cazul in care telefonul este pus la incarcat si devine fierbinte la atingere, este mai mult decat posibil ca bateria sa necesite inlocuire.
In unele cazuri, cand un acumulator este stricat, celulele sale interne se rup, ceea ce poate provoca aparitia unei umflaturi pe suprafata bateriei. Aceasta este usor sesizabla daca bateria este tinuta vertical sau daca este supusa unei rotatii pe o suprafata plana.
Fara acumulator sau fara un acumulator functional, telefonul isi pierde valoarea. In schimb, in momentul cedarii une baterii, se pune problema schimbarii acesteia sau schimbarii telefonului. In acest caz, depinde de telefon.
Daca utilizatorul detine un model vechi care oricum este atins de patina timpului, inlocuirea acestuia si nu a bateriei ar putea fi o varianta. Pe de alta parte, daca telefonul se regaseste in cele mai bune conditii de functionare, investitia intr-un nou acumulator este justificata.