Cele mai intalnite motive de neatentie la volan

0 Shares
0
0
0

Sunt o multime de modalitati prin care iti poti crea un confort deosebit atunci cand te afli in masina. Una dintre ele este utilizarea unui invertor 12 V 220 V.  Cu ajutorul unui astfel de accesoriu nu mai stai cu teama ca ti se termina bateria telefonului inainte de a ajunge la destinatie, sau ca te plictisesti cand ai un drum lungi si ei o pauza pentru ca nu ai baterie la laptop.

De asemenea, un invertor 12 V 220 V e foarte util cand mergi in tot felul de vacante, deoarece poti folosi cu ajutorul lui tot felul de electrocasnice. Trebuie sa ai un astfel de accesoriu in masina ta. De unde il poti cumpara? De pe Econvenabil.ro.

O problema ingrijoratoare in tara noastra este cea legata de accidentele rutiere. Zilnic isi pierd viata in accidente rutiere o multime de persoane, unele dintre ele total nevinovate. Vorbim in cele ce urmeaza de cateva motive frecvent intalnite care provoaca accidentele rutiere.

Vorbitul la telefon

Vorbitul la telefon nu este deloc indicat la volan. De ce? Pentru ca poti pierde secunde bune pana raspunzi, nu poti folosi ambele maini pentru a conduce sau pentru ca nu mai esti atent la drum, ci la conversatie. O sa imi spui ca poti vorbi la casca Bluetooth sau la casti. Ei bine, studiile au demonstrat faptul ca si astfel de practici sunt periculoase, deoarece oricum ar fi, suntem distrasi ca si soferi.

Scrierea de SMS-uri

Mai periculos decat vorbitul la volan e scrierea de SMS-uri. O singura secunda de neatentie poate fi fatala atunci cand te afli la volan. Si s-au facut o multime de campanii pe seama acestul lucru.

Machiatul

Numarul de soferi de gen feminin este intr-o continua crestere. Din nefericire insa, si numarul accidentelor rutiere provocate de femei. Multe soferite au prostul obicei de a se machia la volan. Acest obicei este total, dar total neindicat. Te machiezi acasa, cand ajungi la destinatie, sau cand vrei tu, insa in nici un caz atunci cand conduci. Pericolul e mai mare decat ai putea crede.

Vorbitul cu pasagerii

Si vorbitul cu pasagerii poate fi o cauza a accidentelor rutiere. Unii pasageri vorbesc lucruri extrem de interesante, fapt pentru care soferii pot fi distrasi cu usurinta. Daca simti ca astfel de practici te deranjeaza, cel mai bine e sa spui pasagerilor acest lucru.

Cautarea traseului pe harta

Din nou o practica nepotrivita. Nu poti cu un ochi sa conduci si cu altul sa vizualizezi harta. Ai nevoie fie de o persoana care sa se uite in harta, fie sa iti stabilesti bine drumul cand pornesti, fie sa tragi pe dreapta (cand este posibil) pentru a verifica harta ).

Nervii

Cand conduci, cel mai bine e sa fii un sofer calm. De ce? pentru ca nervii te distrag de la drum si te pot face sa produci accidente rutiere. Asadar, data viitoare, inainte de a te urca la volan, calmeaza-te.

Acestea sunt unele dintre cele mai intalnite cauze ale accidentelor, insa mai sunt si altele, precum mancatul si bautul la volan, fumatul la volan, schimbarea muzicii, certurile cu pasagerii, etc.

Incearca sa eviti cele amintite mai sus si sa fii un sofer responsabil.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…