Sonorizarea unei biserici de la A la Z

0 Shares
0
0
0

Pentru a putea veni in ajutorul clientilor ne-am decis sa facem un mic ghid despre cea ce inseamna sonorizarea unei biserici. Avem nevoie de astfel de informatii in momentul in care vrem sa organizam evenimente care au loc in biserici dar si pentru confortul general al celor care intra in aceasta.

In primul rand veti avea nevoie de boxe active si veti avea nevoie sa urmati si sfaturile noastre de mai jos.

Sistemele de sonorizare pentru o biserica sunt investitii utile atat pentru cei care lucreaza acolo cat si pentru persoanele care vin in biserica. Primii nu trebuie sa mai strige si sa ridice tonul pentru a putea fi auziti si nici cei care vin nu se mai inghesuie pentru a putea asculta slujbele mai ales in perioadele din apropierea Pastelui.

Este foarte important ca instalatia sa fie utilizata si pentru diverse alte lucruri cum ar fi difuzarea unor colinde sau difuzarea sunetelor din interior in exterior.

Difuzoarele si amplificatoarele, dar si restul componentelor audio utilizate la biserici sunt aceleasi care vor intra si in alcatuirea sitemelor de adresare in mod public din centrele comerciale, din scoli, din cladirile de birouri si din scoli sau hoteluri.

Sistemele de adresare publica sunt instalatii de sunet care sunt facute special pentru a fi utilizate in spatiile frecventate de public si sunt compuse din echipamente audio profesionale care sunt diferite de cele utilizate acasa.

Configuratia unui astfel de sistem de sonorizare depinde si de caracteristicile spatiului unde se monteaza. Pentru biserici trebuie sa luam in calcu suprafata, paricularitatile constructive si numarul de preoti care slujesc de obicei aici.

Alegeti echipamentele de calitate tinand cont si de nevoile concrete pentru ca altfel riscati sa dati bani pe sisteme audio care nu sunt eficiente si care nu se aud bine.

Pentru a avea un sunet uniform si inteligibil in interiorul bisericilor utilizati echipamentele audio de mare putere sau de putere medie puse corect. Pentru a avea sonorizare in exterior va trebui sa puneti difuzoarele in puncte cheie ale bisericii.

Este recomandat sa puneti si difuzoare de tipul proiector care au un mare rol de a redirectiona sunetele si in acest fel nu vor fi probleme cu locuitorii care se afla in apropiere.

Pentru preoti sunt ideale microfoanele de tipul lavaliera care se pun pe haine si sunt discrete sau cele clasice de mana si fara cablu sau wireless. Tipul acesta de microfoane nu incomodoaza in momentul deplasarii.

Pentru slujbele care au loc in afara locasului de cult, cele mai bune pot fi microfoanele care emit intr-o anumita banda insa pentru a transmite pe distante lungi fara sa aletereze calitatea audio. Se recomanda pentru instalare si un rack mic sau o masa potrivita pentru ca toate echipamentele sa aiba o foarte buna ventilatie.

Puneti difuzoare de putere mai mare in interior. Fiti atenti ca in biserici acustica este in general buna iar puterea mare in difuzoare inseamna un efect de microfonie. Recomandarea noastra este sa instalati difuzoare de cel mult 15W si sa nu montati mai mult decat este necesar.

 

 

0 Shares
You May Also Like