Papusile Hopi Kachina sunt efigii din lemn de bumbac care intruchipeaza caracteristicile ceremonialului Kachina, spiritele mascate ale tribului de nativi americani Hopi . Papusile Kachina sunt obiecte menite sa fie pretuite si studiate pentru a invata caracteristicile fiecarei Kachina. Papusile inuite sunt facute din piatra de sapun si os , materiale comune inuitilor.
Multi sunt imbracati cu blana sau piele de animale. Imbracamintea lor articuleaza stilul traditional de imbracaminte necesar pentru a supravietui iernilor reci, vantului si zapezii. Papusile de ceai ale poporului innu erau umplute cu ceai pentru ca fetele sa poarte in calatorii lungi. Papusile cu mere sunt papusi traditionale nord-americane, cu un cap facut din mere uscate. In mitologia incasa, Sara Mama era zeita cerealelor.
Era asociata cu porumbul care crestea in multipli sau era la fel de ciudat. Aceste plante ciudate erau uneori imbracate ca papusile Sara Mama. Papusile din coaja de porumb sunt papusi traditionale de nativi americani , facute din frunze uscate sau din coaja a unui stiulete de porumb . [8] In mod traditional, ei nu au o fata. Fabricarea papusilor din coaja de porumb a fost adoptata de primii colonisti europeni din Statele Unite.
Primii colonisti au facut, de asemenea, papusi de carpa si papusi din lemn sculptate, numite Pennywoods . La última muñeca , sau „ultima papusa”, este o traditie a Quinceañera , sarbatorirea a cincisprezecea aniversare a unei fete in anumite parti ale Americii Latine .
In timpul acestui ritual, Quinceañera renunta la o papusa din copilarie pentru a semnifica ca nu mai are nevoie de o astfel de jucarie. In Statele Unite, fabricarea papusilor a devenit o industrie in anii 1860, dupa razboiul civil. Citeste mai multe pe site.
Papusile Matryoshka rusesti
Papusile Matryoshka sunt papusi tradiionale rusesti, constand dintr-un set de figuri goale din lemn care se deschid si se cuibaresc una in alta. Ei infatiseaza de obicei tarani traditionali, iar primul set a fost sculptat si pictat in 1890.
In Germania, papusile de lut au fost documentate inca din secolul al XIII-lea, iar fabricarea de papusi din lemn din secolul al XV-lea. Incepand cu secolul al XV-lea, papusile din ce in ce mai elaborate au fost facute pentru expozitiile Nasterii Domnului , in special in Italia.
Papusile cu haine detaliate si la moda au fost vandute in Franta in secolul al XVI-lea, desi corpurile lor erau adesea construite grosolan. Papusile din lemn germane si olandezeerau ieftine si facute simplu si erau jucarii populare pentru copiii mai saraci din Europa din secolul al XVI-lea. Lemnul a continuat sa fie materialul dominant pentru papusi in Europa pana in secolul al XIX-lea.
Prin secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, lemnul a fost din ce in ce mai combinat cu alte materiale, cum ar fi pielea, ceara si portelanul, iar corpurile au fost mai articulate. Nu se stie cand au aparut pentru prima data ochii de sticla ai papusilor, dar maro a fost culoarea dominanta a ochilor pentru papusi pana in epoca victoriana, cand ochii albastri au devenit mai populari, inspirati de Regina Victoria .