Tipuri de costume din care le poti alege pe cele mai interesante

0 Shares
0
0
0

Astazi, cele mai populare costume pentru barbati au trei variante:

  • cele doua piese, alcatuite, de obicei, dintr-un sacou cu 2 nasturi si 2 deschideri laterale si pantaloni; poate fi gasit si in varianta cu 3 nasturi – intotdeauna cu 2 orificii laterale – sau in versiunea cu 3 nasturi cu o singura fanta centrala.
  • cu piept dublu, cu fante laterale si fara inchidere centrala.
  • costum cu vesta, mult mai putin obisnuita decat in ​​trecut, dar recent propus de unele case de productie cunoscute.

 Potrivit specialistilor de la Sarto Bespoke sunt mai multe lucruri de care ar trebui sa profiti pentru a obtine cele mai bune rezultate de la costumul tau si mai multe detalii de care sa tii cont.

Nasturele inferior ar trebui sa ramana mereu deschis. De asemenea, este considerat un detaliu rafinat – mentinerea nasturilor deschisi pe maneci. Astazi, de fapt, doar costumele croite au nasturi reali pe maneci, in timp ce costumele croite au nasturi la incheietura mainii, dar nu pot fi desfacuti. Prin urmare, pastrarea manecii sacoului intacte, fara gauri pentru nasturi, este un mod elegant de a spune ca purtam un costum de calitate.

Costumul adaptat este o traditie engleza si italiana, care rezista si astazi datorita unui numar mare de clienti capabil sa aprecieze exclusivitatea unei haine adaptate perfect pe particularitatile fizice ale unei persoane.

In cazul unui costum croit, atat designul, cat si realizarea acestuia sunt in functie de croitor, prin crearea unui model personalizat dezvoltat in functie de masuratorile si nevoile utilizatorului.

Pentru englezi, costumul este un simbol al statutului, deoarece subliniaza apartenenta sa la un grup sau la o anumita clasa sociala.

Puteti recunoaste un costum englez traditionala, cu umeri moi, cu sacouri care lungi si un pantalon cu talie inalta, in cea mai mare masura cu tivul gros. Pentru a va asigura ca pantalonii cad in mod optim, trebuie sa fie purtate bretele (chiar daca utilizarea curelei  devine din ce in ce mai populara ). De obicei, costumul englez are doua fante laterale lungi pe sacou, care va permit sa puneti mainile in buzunare. Doar sacoul cu 3 nasturi are o singura fanta centrala.

 In comparatie cu englezii, care se imbraca pentru a-si consolida apartenenta la un anumit grup, barbatul italian, atunci cand poarta un costum, vrea sa fie admirat si sa-si arate individualitatea. Prin urmare, in alegerea unui costum, barbatul italian va fi ghidat mai ales de propriul gust, fara a se lasa conditionat de regulile stricte dictate de clasa / grupul din care face parte si va acorda o mare atentie alegerii tesaturilor si culorilor si exclusivitatii croiului.

Daca sunteti invitati la un eveniment social de seara , aveti doua optiuni: smokingul sau tuxedo-ul. Tipul de imbracaminte necesar este de obicei specificat in invitatie: daca este necesa un smoking, veti gasi scris in invitatie tinuta de gala sau cravata alba, daca in schimb este o seara cu costume normale veti vedea pe invitatie black tie pentru ca de obicei smokingul se poarta traditional cu o cravata alba. 

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…