Usa de garaj si design-ul casei tale

0 Shares
0
0
0

In urma cu ceva ani probabil fiecare privea ansamblurile rezidentiale ca fiind locuinte de lux datorita imagini generale, aspectului unic luxos si arhitecturii sau intregului ansamblu.

Daca stam bine sa ne gandim, arhitectura casei probabil ocupa primul loc, urmata de mici detalii care fac diferenta.

Un lucru esential in ceea ce priveste aspectul general al casei tale il prezinta garajul. Uneori se poate sa nu dam mare importnata acestui lucru insa garajul reprezinta o piesa de rezistenta in ceea ce priveste design – ul intregii locuinte.

Probabil majoritatea se gandesc acum la un garaj ca fiind o constructie anexa a casei, insa in ultimii ani, casele sunt proiectate cu garaj incorporat.

Garajul a devenit o anexa a casei din ce in ce mai importanta. Cum in ultimii ani se pare ca numarul masinilor a crescut, se pare ca in fiecare familie aproape fiecare membru trecut de varsta majoratului detine masina proprie.

In functie de terenul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru un garaj alipit casei, incorporat sau la o anumita distanta de casa.

Se pare ca optiunile majoritatii in ultimii ani au fost garajele inglobate in case, arhitectura care confera mai mult spatiu si un look general ingrijit si ordonat.

Chiar si un garaj alipit de casa este deja arhitectural vorbind parte de casa. Atunci cand optezi pentru constructia sau amenajrea unui garaj trebuie sa ai in vedere atat spatiul utilizat in aceasta privinta cat si aspectul general al acestui spatiu destinat masinii sau masinilor casei.

Probabil nu exista niste dimensiuni standard ale garajului, insa este indicat sa ai in atentie in ce scop utilizezi garajul. O masina obisnuita are o inaltme diferita comparativ cu o duba, de aceea inaltimea garajului poate sa difere. In cazul unei case obisnuite, o inaltime a garajului de peste 3 metri nu ar fi in armonie cu inaltimea casei.

In general, usile de garaj comercializate pe piata se gasesc la inaltime de 2,5 metri sau 2 metri.

In ceea ce priveste latimea, aceasta poate varia in functie de preferintele fiacaruia.

In general o latime aproximata poate ajunge la 4 metri. Socotind diverse tipuri de masini se poate ca in concluzie garajul ideal sa aiba o lungime de 7 metri, o inaltime de 3 metri si o latime de 4 metri.

Atunci cand este vorba de doua masini spatiul trebuie dublat. In general garajul se foloseste destul de rar in ultimul timp, datorita faptului ca masinile nu mai stau parcate ci sunt folosite zilnic si nu mai necesita parcare pe perioade indelungate.

Chiar daca nu exista o regula in ceea ce priveste amplasarea garajului, exista niste reguli estetice care definesc intreg ansamblul curtii si al casei tale. In acest sens, garajul si usa acestuia sunt un detaliu care contribuie la design – ul general al casei.

Usa garajului trebuie sa fie asortata cromatic cu geamurile casei tale astfel incat look – ul general al casei sa nu fie acromatic sau diform.

Aceste usi se pot realiza la comanda, si daca vei cauta usi industriale pret si detalii vei gasi o gama variata de oferte.

Probabil alegerea usii de garaj va fi printre ultimele investitii pentru casa ta si astfel vei putea realiza cromatica sau materialele in functie de ferestrele casei tale.

In general usile rezideniale sunt destul de diferite de cele industriale datorita aspectelor legate de fabricarea acestora precum si de dimensiunile reduse in ceea ce priveste usile rezidentiale.

O usa de garaj poate fi construita sub diverse modele. Astfel, variantele intalnite cu panouri sunt destul de des intalnite in cadrul usilor care imita lemnul.

Aceste modele vor conferi casei moderne contemporane un aspect placut si elegant.

Usa de garaj tip vagon este potrivita in general caselor traditionale, usi batante sau construite cu deschidere pe verticala. Acestea imbina traditionalul cu modernul.

Un stil modern si destul de apreciat este usa de garaj din aluminiu, sectionala, formata din panouri lungi orizontale.

Acestea sunt lipsite de ornamente si imbina stilul clasic cu stilul modern.

Daca doresti o usa de garaj pentru intrari atipice sau mai mari decat cele strandard poti opta entru o usa la comanda, personalizata.

In acest sens cea mai indicata este usa de garaj sectionala realizata din panouri care pot fi personalizate.

Indiferent ce stil de usa pentru garaj alegi nu uita ce se potriveste casei si curtii tale pentru a fi in armonie cu acestea si pentru a le pune in valoare!

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…