Cum sa iti renovezi garajul?

2 Shares
0
0
2

Garajul a devenit in ultimii ani un adevarat loc de petrecere a timpului in special pentru barbati, acestia preferand sa realizeze o serie de activitati in garaj, locul destinat in principiu stationarii masinii.

Ulimele tendinte in ceea ce priveste proictarea garajului fac ca acesta sa devina parte integranta din casa si astfel sa primeasca o nota distincta in ceea ce priveste amenajarea lui.

Clasicele garaje realizate la o anumita distanta de casa au devenit si ele loc de petrecere a unei parti din timpul liber, sau de desfasurare a unor activitati.

In ceea ce priveste garajul inglobat in casa, de obicei acesta este amplasat la subsol si face legatura atat cu casa cat si cu partea curtii pe unde intra masina.

Exista case in care garajul devine un fel de depozit, adaposteste masina de spalat rufe si diverse lucrurui care probabil nu isi mai gasesc locul in casa dar de care nu ne putem lipsi.

De la clasicele garaje uneori doar acoperite, sau cele cu usile grele din tabla sau lemn, usa garajului a devenit o piesa de rezistenta a casei atat prin dotari cat si pentru utilitatea acestuia.

In ceea ce priveste unele detalii despre automatizari porti garaj, tehnologia pune la dispozitia oricui usi elegante de garaj, automatizate si ingenioase.

Aceste automatizari permit accesul facil, actionand un singur buton astfel incat soferul nu mai este nevoit sa coboare din masina pentru a deschide usa garajului.

Daca inca nu detii o asemenea usa automatizata, atunci cand proiectezi renovarea garajului ar trebui sa acorzi atentie acestui aspect pentru a – ti usura intreaga activitate de parcare a masinii in orice moment al zilei.

Rernovarea garajului presupune practic activitatea similiara de renovare a oricarei incaperi a casei.

Exista inca locuri cu o umiditate ridicata si de aceea trebuie sa fii atent la acest detaliu, pentru ca mucegaiul si igrasia vor atrage dupa sine urmari neplacute. In cazul in care acestea deja au aparut este necesara curatarea peretilor de tencuiala in intregime si retencuirea acestora. Inainte de acest lucru este indicata o izolatie specifica.

Indiferent cat de bine este facuta lucrarea, igrasia tot va iesi la un moment dat, de aceea ar fi indicat sa se cunoasca sursa umiditatii.

Atunci cand detii un garaj mare ar fi pacat sa nu utilizezi tot spatiul pe care il ai la dispozitie. In acest sens, ar fi binevenita compartimentarea garajului, asfel incat sa delimiteze partea din fata unde va sta masina si locul pe care il vei amenaja in alte scopuri.

Atunci cand nu exista in curte alte anexe garajul va putea servi drept loc pentru depozitarea sculelor sau uneltelor de gradina, precum si a unor accesorii sau obiecte care pe timp de iarna nu ar trebui sa stea afara.

Unele garaje sunt dotate cu apa curenta de la retea iar in cazul in care nu ai o scurgere o data cu renovarea se poate usor face racordul la reteaua de canalizare.

Instalarea masinii de spalat rufe in garaj pare a fi o idee destul de buna luand in considerare ca masina nu va mai ocupa loc in una din incaperile casei iar zgomotul acesteia nu va mai fi auzit.

Daca ai o piesa de mobilier mai vechi, un sifonier sau o virtina, acestea se pot vopsi sau decora si pot fi utilizate pentru a depozita diverse lucruri si obiecte in garaj.

Chiar daca garajul pare un spatiu auster, prin simpla insufletire a lui in culori sau obiecte de mobilier reconditionate acesta va primi un aer mai prietenos si va fi un loc ideal pentru lucrurile la care inca nu dorim sa renuntam dar se pare ca nu mai au loc in casa cat si pentru membrii familei.

Unele persoane prefera sa amenajeze o masuta pentru cafea si o sofa in garaj pentru a nu fuma in casa, sau barbatii chiar sa stea la o bere cu un prieten in garaj.

Rafturile suspendate ofera posibilitatea mentinerii ordinii in garaj iar faptul ca acestea pot fi dispuse pe toti peretii ofera un spatiu mare de depozitare. Acestea pot fi simple sau prevazute cu diverse carlige, cutii sau delimitari.

In functie de fantezia fiecaruia, garajul poate primi note calde si amenajarea acestuia in alte scopuri decat parcarea masinii va aduce avantaje tuturor membrilor familiei.

2 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…