5 lucruri esentiale despre sarea de Himalaya

0 Shares
0
0
0

 Cu siguranta cunosti cel putin trei tipuri de sare, cum ar fi sarea de mare, sarea Nigari sau sarea de Himalaya, insa te intrebi de ce exista atat de multe tipuri si ce are mai special fiecare dintre ele. Ei bine, nu exista doar trei tipuri, ci exista mult mai multe, iar fiecare dintre ele detine cateva aspecte esentiale pe care ar trebui sa le cunosti.

Sarea alba iodata si rafinata pe care o gasim la rafturile cu produse alimentare din supermarket-uri si care este cea mai consumata sare nu este si cea mai sanatoasa din cauza rafinarii excesive care duce la pierderea proprietatilor, dar si din cauza albirii cu ajutorul substantelor toxice pentru a avea un aspect cat mai placut.

In ceea ce priveste sarea de Himalaya, iata care sunt cele cinci lucruri esentiale pe care ar trebui sa le cunosti. Poate data viitoare cand iesi la cumparaturi, te opresti pe la magazinul de produse naturiste sau comanzi online sare de Himalaya datorita calitatilor sale excelente:

  1. Extrasa din muntii Himalaya. Numele sarii provine de la originea ei, mai exact din mina de unde se extrage aceasta sare care se gaseste intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, Pakistan. Aceasta mina este recunoscuta ca fiind a doua cea mai mare mina de sare din lume.
  1. Culoarea roz provine de la rugina. Sarea de Himalaya are o culoare rozalie. Datorita faptului ca suntem obisnuiti ca sarea sa fie alba, putem deveni usor reticenti. Este important de stiut ca ceea ce ii da aceasta culoare este oxidul de fier, adica rugina. Cu toate acestea, sarea de Himalaya este considerata una dintre cele mai sanatoase tipuri de sare.
  1. Cea mai veche sare. De asemenea, acesta sare poarta titlul de cea mai veche, avand peste 250 de milioane de ani vechime si aceeasi structura cu marile preistorice.
  1. Cea mai pura. Calitatea esentiala a acestei sari este puritatea. O putem gasi in magazinele naturiste sub forme de cristale sau bulgari ceea ce ne dovedeste faptul ca nu a trecut prin procese de rafinare. Desigur, gasim si sare de Himalaya fina.
  1. 84 de minerale. Un alt aspect esential il constituie cele 84 de minerale care intra in componenta ei, printre care se numara zinc, cupru, fier, calciu si crom, fiecare dintre acestea regasindu-se in corpul uman.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…