Alegerea unui scaun potrivit pentru birou

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui scaun de birou este un lucru foarte important, in primul rand trebuie sa ne gandim la cat de mult il vom folosi, si prin urmare cate ore trebuie petrecute in fiecare zi pe acesta. Trebuie facuta precizarea ca scaunul de birou poate influenta pozitiv productivitatea, dar si negativ in cazul in care nu este ales cel potrivit.

Acest lucru ar trebui sa ne conduca imediat la a prefera unul de inalta calitate, pentru a nu suferi dureri de spate si probleme de postura incorecte.

Desigur, cu cat materialele de constructie ale unui scaun de birou sunt mai bune, cu atat costurile sunt mai mari, dar cu siguranta este indicat sa va indreptati atentia spre un scaun care este construit doar din materiale de cea mai buna calitate.

Alegerea unui scaun de birou care nu este potrivit pentru nevoile dvs., ar putea duce la dureri de spate, temperament si productivitate slaba in timpul programului de lucru: rasfatati-va, fara a acorda prea multa atentie costurilor si alegeti un scaun birou ergonomic SIB 707 care poate fi perfect pentru spatele dvs!

Cum sa alegeti un scaun ergonomic pentru lucru

Indiferent ca sunteti un designer grafic, un editor web, un specialist seo sau un manager, este deosebit de important sa alegeti scaunul de birou potrivit, iar pentru a face acest lucru trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante. Iata care sunt acestea.

Reglati inaltimea scaunului

Unul dintre principiile cardinale ale unei posturi corecte in timpul lucrului este ajustarea inaltimii mesei pentru a va permite:

  • Aveti picioarele ferm pe pamant.
  • Formati un unghi de 90 de grade intre coapse si stralucire.
  • Formati un unghi de 90 ° intre tors si coapse.

O alta precautie importanta de care trebuie sa tineti cont este ca un scaun ergonomic va permite sa aveti o aderenta si un contact adecvat cu spatarul, impiedicand spatele genunchilor sa atinga partea din fata a scaunului.

In practica, genunchii trebuie sa fie drepti, formand celebrul unghi de 90 ° si sa nu fie lasati in urma. Sa aveti picioarele plate pe sol este esential pentru a nu va confrunta cu probleme de drenaj si circulatie a sangelui. In cazul in care nu puteti sa va asezati complet picioarele pe sol, deoarece de exemplu, masa este prea inalta, puteti utiliza in mod sigur un suport pentru picioare.

Reglati planul de lucru

Inaltimea suprafetei de lucru ar trebui sa fie astfel incat sa va permita sa va asezati confortabil antebratele pe birou / masa, usurand astfel bratele de presiune pentru a le lasa „in suspensie”, lasand in schimb coatele sa ramana sprijinite pe cotierele scaunului.

Este esential ca suprafata de lucru sa nu fie nici prea mare, nici prea mica. In ambele cazuri puteti avea probleme:

  • Suprafata de lucru prea scazuta: flexia inainte a torsului care poate cauza cifoza sau alte probleme colaterale
  • Suprafata de lucru prea ridicata: provoaca o extensie a torsului care aduce stres intens la nivelurile cervicale si lombare.

Prezenta cotierelor

Cotierele joaca un rol important in ameliorarea greutatii din spate, din umeri si din gat. Faceti acest exercitiu simplu, asezati-va pe un scaun fara sa va sprijini bratele pe cotierele laterale. Rezultatul? Tensiune puternica in zonele pe care le-am indicat anterior.

Avand bratele sprijinite pe cotiere, pe de alta parte, relaxeaza imediat umerii si permite un confort mai mare de lucru.

Reglarea inclinarii scaunului scaunului ergonomic

Scaunele de birou ergonomice trebuie sa ofere posibilitatea de a fi ajustate pentru a mentine fiziologia lombara corecta, iar spatele trebuie sa fie tinut drept. Inclinarea scaunului scaunului serveste la largirea unghiului dintre pelvis si spatele nostru, evitand efectul de retragere posturala.

Exista multe scaune care ofera suporturi laterale, excelente pentru mentinerea spatelui drept si pentru a va sprijini in timpul programului de lucru continuu.

Este absolut necesar ca scaunul sa fie reglabil? Nu. Acest lucru depinde de planul de lucru pe care ati decis sa lucrati. Exista multe scaune ergonomice care nu se inclina, dar totusi permit un confort important pentru lucru.

Materiale

Materialele sunt un alt aspect fundamental de luat in considerare atunci cand alegeti scaunul de birou pentru a lucra la proiectele dvs. La ce sa acordati atentie atunci cand alegeti un scaun confortabil?

  • Tapiteria scaunelor si spatarului: trebuie sa fie materiale de calitate si confortabile.
  • Acoperirea scaunului: trebuie sa permita un confort excelent, nu trebuie sa deformeze scaunul.
  • Soliditatea materialelor de sprijin ale scaunului, cum ar fi roti, spate si sprijin pentru roti.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…