Tipuri de pompe submersibile

0 Shares
0
0
0

Din pacate in Romania, nu toate locuintele au acces la apa din cauza faptului ca lipseste reteaua de distributie a apei. In aceste conditii, cei care locuiesc in astfel de localitati (in mod special in mediul rural), au nevoie de pompe de apa speciale pe care sa le foloseasca pentru a putea transporta apa din puturi in locuinte.

O pompa de apa de cea mai buna calitate este deosebit de eficienta si vine la pachet cu mai multe avantaje. Cel mai important dintre acestea este ca va ofera posibilitatea de a va procura apa din fantana sau din put, gratuit.

Pompa submersibila de apa reprezinta cea mai potrivita solutie pentru a pompa apa de la adancimi mari. Exista pompe apa ieftine care sunt foarte rezistente si de calitate superioara, astfel incat pot fi comparate cu hidrofoarele.

Avantajul pompelor de apa submersibile este ca pot fi utilizate in tot felul de situatii, atat pentru uz casnic, cat si in scopuri agricole, comerciale sau industriale.

Aceste pompe submersibile sunt alcatuite din carcasa (elementul exterior care are rolul de a proteja motorul si elementele de etansare). Apoi, echipamentul mai contine componentele care au rolul de a regla presiunea apei, iar aici ne referim la valve si la supape.

In ceea ce priveste motorul pompei de apa submersibile, acesta poate fi cu surub sau radial. Pompa de apa este echipata si cu duze care permit conectarea conductelor de apa sau a furtunelor, care fac legatura cu exteriorul.

Tipuri de pompe submersibile

Aceste echipamente sunt clasificate in functie de anumite criterii. O clasificare poate fi facuta in functie de sursa apei. Cele mai multe astfel de pompe se introduc in fantanile proprii pentru a oferi apa necesara, dar exista si pompe de apa submersibile de suprafata.

Pompele de apa care se introduc in fantani sunt folosite perioade indelungate de timp, in timp ce pompele de suprafata sunt folosite pentru diferite aplicatii, doar cand si unde este nevoie.

Apoi, facem precizarea ca pompele de apa sunt clasificate si in functie de claritatea apei, astfel ca avem:

1. Pompe submersibile pentru apa murdara

Aceste pompe sunt ideale pentru a extrage apa din iazuri sau din lacuri, care nu este curata. Fara doar si poate, cu astfel de pompe de apa pot fi extrase apele foarte murdare. In plus, aceste pompe sunt rezistente la coroziune.

2. Pompe submersibile pentru apa curata

Aceste pompe sunt destinate pentru a va oferi apa din fantana, atat pentru consumul menajer, cat si pentru irigatii. Cu siguranta cu o astfel de pompa nu veti scoate apa din lacuri sau din iazuri.

3. Pompe submersibile pentru apa semi-curata

Exista situatii in care apa nu este nici foarte murdara pentru a fi utilizata pompa de apa murtara, dar nici foarte curata, pentru a folosi pompa de apa crata. In aceste conditii este necesara utilizarea unei pompe de apa semi-curata.

Pompe de apa in functie de modul de functionare

Alegerea pompei de apa se poate face de-asemenea si in functie de modul de functionare al acesteia. Exista pompe care se folosesc in scopuri industriale dat fiind faptul ca pot scoate cantitati foarte mari de apa intr-un timp foarte scurt (cele mai bune in caz de inundatii). Exista in schimb si pompe submersibile cu snec, care pot fi montate in fantani.

Pompe de apa cu turbina

Acestea sunt potrivite pentru fantanile foarte adanci, pentru ca ofera o inaltime de defulare mai mare, o mai mare presiune de lucru si un debit gros de apa.

Pompe de apa cu plutitor

Exista si asemenea pompe de apa care reprezinta alegerea ideala cand este nevoie sa fie transportate cantitati mari de apa din diverse recipiene sau bazine. Acestea se pot folosi si pentru irigarea cu apa curata daca exista o sursa de apa curata in apropiere.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…