Avantaje incalzire prin pardoseala

0 Shares
0
0
0

Temperaturile scazute ale returului la incalzire si temperaturile ridicate de revenire la racire permit plantei energetice raionale sa obtina o eficienta maxima. Principiile din spatele energiei raionale cu sisteme subterane pot fi, de asemenea, aplicate cladirilor cu mai multe etaje, cu aceleasi avantaje.

In plus, sistemele radiante sub pardoseala sunt ideale pentru sursele regenerabile de energie, inclusiv sistemele geotermale si termice solare sau orice sistem in care recuperarea caldurii reziduale este posibila. Intra aici pentru cele mai bune controller pompa ACM.

In unitatea globala de sustenabilitate, economia pe termen lung sustine necesitatea de a elimina, acolo unde este posibil, compresia pentru racire si ardere pentru incalzire. Apoi va fi necesar sa se utilizeze surse de caldura de calitate scazuta, pentru care incalzirea prin pardoseala si racirea radianta sunt adecvate.

Atunci cand se utilizeaza fitinguri din plastic, pentru incalzire prin pardoseala, instalatorii au inregistrat ca economisesc pana la 40%  in timpul instalarii in comparatie cu metodele traditionale. Acest lucru nu numai ca economiseste timpul de instalare, ci si banii clientilor, facand astfel cea mai rentabila forma de incalzire prin pardoseala.

Eficienta sistemului

Analiza eficientei sistemului si a utilizarii energiei ia in considerare performanta incintei de constructie, eficienta instalatiei de incalzire si racire, controalele sistemului si conductivitatile, caracteristicile suprafetei, distanta intre tuburi / elemente si adancimea panoului radiant, temperaturile lichidului de functionare si eficienta conductorului la apa circulare. Eficienta in sistemele electrice este analizata prin procese similare si include eficienta generarii de energie electrica.

Desi eficienta sistemelor radiante se afla sub dezbatere constanta, fara lipsa de revendicari anecdotice si lucrari stiintifice care prezinta ambele parti, temperaturile scazute ale fluidului de retur in incalzire si temperaturile ridicate ale lichidului de retur in racire permit cazanele de condensare, racitoarele pompele, sa functioneze la sau in apropierea performantei lor maxime proiectate.

Eficienta mai mare a debitului “sarma in apa” fata de fluxul “sarma in aer”, datorita capacitatii de incalzire semnificativ mai mare a apei, favorizeaza sistemele bazate pe lichide pe sistemele bazate pe aer. Atat aplicatia pe teren, cat si cercetarea simulara au demonstrat economii semnificative de energie electrica cu racire radianta si sisteme dedicate de aer exterior, bazate partial pe principiile mentionate anterior.

In casele pasive, casele R-2000 sau cladirile Net Zero Energy, temperaturile scazute ale sistemelor radiante de incalzire si racire prezinta oportunitati semnificative de a exploata exergia.

Consideratii privind eficienta materialelor de suprafata pentru pardoseli

Eficienta sistemului este, de asemenea, afectata de acoperirea pardoselii care serveste ca strat de granita radiologic intre masa podelei si ocupantii si alte continuturi ale spatiului conditionat. De exemplu, covoarele au o rezistenta mai mare sau o conductanta mai mica decat tigla.

Astfel, pardoselile cu mochete trebuie sa functioneze la temperaturi interne mai mari decat placile, ceea ce poate crea o eficienta mai mica pentru cazane si pompe de caldura. Cu toate acestea, atunci cand acoperirea podelei este cunoscuta la momentul instalarii sistemului, atunci temperatura interna a pardoselii necesara pentru o acoperire data poate fi realizata prin distantarea corespunzatoare a tubului fara a sacrifica eficienta instalatiei (desi temperaturile interioare mai ridicate ale pardoselii pot duce la o pierdere de caldura crescuta de la suprafetele din incapere ale pardoselii).

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…