Atunci cand Apple declara ca dispozitivul foto (camera) de pe iPhone 4S are cu 60% mai multi pixeli decat cel de pe iPhone 4, tradus din termeni tehnici, asta ar insemna ca o camera de 8 Megapixeli are de fapt o rezolutie fizica de 160% din rezolutia unei camere de 5 Megapixeli.
Aceasta nu se transforma neaparat intr-o imbunatatire a calitatii generale a imaginilor (fotografiilor), deoarece a avea mai multi megapixeli, nu reprezinta neaparat un indicator al unei calitati mai bune a pozelor, pe acest tip de camere foto care au in general, senzori mici.
Cantitatea de megapixeli mai mare, iti va permite totusi sa poti printa imaginile la o scara mai mare fara a pierde rezolutia sau poti face “crop” pe aceste imagini, fara ca zona supusa acestei proceduri sa isi piarda din rezolutie. Pentru inlocuire display iPhone 4s, apeleaza la ServiceGsm.ro.
Potrivit specialistilor, doar daca marimea senzorului este si ea cu 60% mai mare, rezolutia adaugata se poate traduce intr-o calitate mai proasta a imaginii, atunci cand comparam acest device, cu mai vechiul iPhone 4 (simplu).
Cand atribui unui senzor de aceeasi marime, mai multi pixeli, poti sfarsi prin a avea o multime de zgomot de imagine, precum si artefacte de imagine si nimeni nu-si doreste aceste lucruri.
Apple a comunicat de asemenea ca iPhone 4S are un filtru hibrid IR, compania insa doar “a aruncat” acest termen pe piata, fara a da explicatii detaliate despre ce inseamna acesta si mai ales la ce se refera termenul “hibrid”. Poate fi un filtru ce permite folosirea infrarosului in fotografie, un feature pe care utilizatorul il poate opri si porni, la alegere.
Acesta poate fi si un filtru de infrarosu pentru blocarea aberatiilor cromatice ce pot aparea, asa cum ar fi “purple fringing” sau probleme de acuratete ale culorilor.
Daca acesta este cazul, acest feature este de fapt unic pana acum, daca vorbim despre camere de telefoane mobile, desi cateva camere stand-alone folosesc anumite invelisuri pentru lentile si software specializat, pentru a rezolva acest gen de probleme.
Cat despre declaratia celor de la Apple despre shutter-speed-ul camerei de pe iPhone 4S, ca ar fi de doar 1.1 secunde pentru luarea primei fotografii si de 0.5 secunde pentru urmatoarele fotografii, am observat ca Apple a ales sa nu compare acesti timpi cu modelul T-Mobile My Touch Slide, un model cu una dintre cele mai bune camere testate pana acum. Specificatiile camerei de pe Slide sunt destul de asemanatoare cu cele ale camerei de pe iPhone 4S.
Ca multe alte device-uri ce folosesc Android si sunt disponibile momentan, iPhone 4S poate filma la o rezolutie full hd (1080p), asta inseamna 1980×1080 pixeli reali.
Are de asemenea si o stabilizare a imaginii digitala – dar nefiind un sistem in mod radical diferit fata de alte sisteme de stabilizare deja aparute si pe alte device-uri mobile, nu va puteti astepta la miracole de la acest tip de stabilizare digitala, aceasta nefiind completata si de o stabilizare optica de calitate.