Cum cumparam un proiector LED?

0 Shares
0
0
0

V-am facut o lista  cu sfaturi pentru cupararea unui proiector LED care va pot fi extrem de utile in cazul in care vreti sa investiti cu atentie banii.

Ne-am gandit la persoanele care au nevoie de unele sfaturi pentru a cumpara un proiector, asa ca v-am facut o lista cu cele mai importante criterii de care ar trebui sa tineti cont inainte de a investi intr-un proiector.

Pe lista noastra de sfaturi in legatura cu cumpararea unui proiector este inclusa si recomandarea de a cumpara produse orientative dar ultima alegere ar trebui sa o faceti  in functie de buget si de nevoile pe care le aveti.

Primul sfat pentru cumpararea unui proiector este legat de luminozitate. Gradul de luminozitate se masoara in lumeni si videoproiectoarele au luminozitatea de pana la 4000 de lumeni pentru videoproiectoarele foarte performante.

Una din cele mai importante idei de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand cumparati un proiector este sa incercati sa nu cheltuiti foarte mult pe electronice scumpe decat in momentul in care chiar aveti mare nevoie de ele.

Spre exemplu nu ar trebui sa insistati ca proiectorul sa aiba  luminozitatea de 4000 de lumeni decat in cazul in care aveti in intentie sa il utilizati in camere luminoase sau pe suprafete mari.

De exemplu, proiectorul Hitachi are luminozitatea de 2500 de lumeni, si este portabil dar suficient de luminos si transforma sufrageria in cinematograf.

Videoproiectoarele utilizeaza tehnologii sofisticate ce folosesc 3 cipuri destinate imaginilor vibrante si realiste. Pe langa acestea au si capacitatea de a reglementa puterea pentru a se obtine o performanta optima sau o economie maxima in ceea ce priveste consumul de energie.

Daca doriti sa utilizati proiectorul in incaperi luminoase pe timpul zilei puteti sa cumparati unul de aproximativ 3000 si acest model este accesibil ca si pret dar este si ecologic.

Proiectorul include si o tehnologie DLP de ultima generatie cu un suport pentru fotografii 3D. Proiectorul poate sa fie utilizat usor in salile de clasa.

Urmatorul din lista de sugestii pentru a cumpara un proiector sta in alegerea unei rezolutii native corecte. Rezolutia corecta este cea pe care proiectorul o poate emite si nu cea pe care o poate primi. Sunt doua tipuri de astfel de rezolutii: rezolutiile standard care sunt de altfel si foarte ieftine si rezolutiile HD.

Cu cat o rezolutie e mai mare mare, cu atat imaginea e mai clara si mai limpede si va veti asigura si ca sursa poate sa emita HD. In cazul in care nu aveti in intentie sa vizionati full HD sau nu aveti acces la televiziune full HD puteti sa va cumparati si un proiector mai ieftin.

Un ultim sfat in ceea ce priveste proiectoarele LED este sa determianti tipul de proiector pe care il veti cumpara: proiector LCD sau proiector DLP. Sunt doua tehnologii principale prin care se poate proiecta imaginea pe ecran: tehnologia DLP si LCD.

Tehnologia LCD utilizeaza trei ecrane de baza care au principalele culori si care trimit semnalul spre un procesor oferind imagini luminoase dar pixelate comprativ cu tehnologia DLP. Aceasta din urma este mai recenta si foloseste semiconductoare optice.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…