Ce fel de pavilion de gradina sa alegi?

0 Shares
0
0
0

A avea un pavilion de gradina inseamna sa te poti bucura de aer liber in orice moment, indiferent de vreme. Te protejeaza atat de soare, cat si de ploaie, dar si de vant si frig datorita draperiilor sau panzelor laterale. Exista multe modele de pavilioane de gradina. Acest articol te va ajuta sa determini care structura se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Principalele tipuri de pavilion si utilizari ale acestora

Exista patru tipuri de structuri care sunt utilizate in mod obisnuit in gradini: foisoare pliabile, foisoare din lemn, foisoare din otel si corturi de petrecere. Toate aceste modele sunt impermeabile, dar nu au aceeasi utilizare, in special din cauza materialelor din care sunt confectionate.

Unele sunt facute sa stea pe loc ani de zile, altele sunt mai potrivite pentru utilizare relativ scurta sau ocazionala. Alegerea cortului de gradina va depinde asadar de tine: esti in cautarea unei structuri pe termen lung? Mai degraba mobil? Pentru ce frecventa de utilizare?

Foisorul pliabil flexibil si mobil

Pentru o ocazie sau pentru scurt timp, foisorul pliabil este ideal. Structura sa poate fi asamblata in cel mai scurt timp si ofera numeroase aplicatii: cort de gradina, stand de piata, adapost de plaja…

Principalele sale caracteristici:

 • usor si simplu de transportat;
 • ocupa putin spatiu (structura, panza de acoperis si panze laterale pliabile);
 • asamblare si demontare rapida.

In comparatie cu alte tipuri de corturi de gradina, foisorul pliabil este mai putin stabil la vreme. Este posibila cresterea rezistentei barnumului pliabil cu accesorii.

Corturile pliabile sunt disponibile in mai multe culori si dimensiuni, de la 3×2 m pana la 5×5 m.

Cort de receptie pentru o petrecere la gratar

Aplicatiile unui cort de petrecere sunt multiple. Poate fi instalat temporar pentru o petrecere sau o masa in gradina, sau pentru o perioada mai lunga, de exemplu intr-o piata sau ca incinta piscinei. Este format dintr-o prelata si panze laterale, ceea ce va permite sa te bucuri de el, atat deschis, cat si inchis.

Are mai multe avantaje decat un simplu foisor:

 • stabilitate mai buna datorita structurii de otel
 • dimensiuni variind de la 3×2 m la 8×36 m
 • instalare care poate fi realizata de 2 persoane si in max. 3 ore.

Un cort de receptie este considerat o solutie perfecta pentru evenimente in cadru privat sau profesional  (nunti, zile de nastere, competitii sportive, seminarii in aer liber etc.).

Cortul metalic de gradina

Exista structuri care sunt perfect potrivite pentru instalarea pe termen lung, fara sa iti faci griji cu privire la vreme. Este cazul corturilor de gradina, a caror structura metalica (otel sau aluminiu) este mai solida si mai stabila.

Punctele forte ale acestora sunt:

 • stabilitatea lor;
 • fixarea lor pe sol, sigura si rezistenta;
 • instalarea lor pe termen lung;
 • designul lor elegant, atemporal sau natural;
 • posibilitatea de inchidere cu perdele.

Foisoarele de gradina din metal sunt de obicei disponibile in dimensiuni de 3×3 sau 3×4 m. Acoperisul acestora poate fi din panza de poliester sau este compus din placi de policarbonat.  Materialele sunt 100% impermeabile si protejeaza si de soare.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…