Sfaturi pentru alegerea scaunului de birou potrivit

0 Shares
0
0
0

Fie la birou, fie acasa, alegerea noului scaun de birou necesita anumite cunoștințe. Cunoașteți termenii tehnici și punctele de care trebuie sa ai grija? Iata cateva sfaturi pentru tine!

Pentru teme, jocuri online sau telecommuting, poate te-ai gândit deja sa iti amenajezi un birou acasa. Însoțit de un scaun ergonomic cu spatar Mesh și suport lombar, SIB 507, Negru/Alb, este convenabil pentru a lucra de acasa în orice moment al zilei.

Totuși, atenție: șederea prelungita poate provoca multiple dureri de spate sau chiar tulburari musculo-scheletice. De aceea este important sa-ți alegi modelul de scaun în funcție de durata de utilizare și morfologia acestuia.

Pentru a face acest lucru în condițiile potrivite, exista unele greșeli în alegeri și opțiuni care nu ar trebui facute.

Când sa alegi un scaun de birou?

Scaunul de birou va fi perfect pentru o utilizare moderata, adica mai putin de 4 ore pe zi. Scaunul de birou va fi așadar perfect potrivit pentru un birou de uz personal sau pentru biroul unui copil sau adolescent.

În acest caz, alegerea unui scaun de birou mai degraba decât a unui fotoliu are câteva avantaje notabile:

  • prețul unui scaun de birou este în general mai accesibil decât prețul unui fotoliu de birou;
  • scaunul de birou ocupa mai puțin spațiu;
  • scaunul de birou aduce un design mai rațional și estetica spațiului tau de lucru.

Când sa alegi un scaun de birou?

Probabil ai ghicit, scaunul de birou este scaunul pentru tine daca trebuie sa stai câteva ore în fiecare zi. Deoarece fotoliul este mai confortabil decât scaunul de birou, acest scaun iti va oferi un confort mai mare și astfel va limita durerile de spate.

Pe langa un scaun mai lat, scaunul de birou este dotat cu accesorii care iti sporesc confortul: o tetiera si cotiere care pot fi fixate sau reglabile; suport lombar mai puțin confortabil și personalizabil.

Pentru telemunca, munca sau jocuri online, se recomanda scaunul de birou pentru ca este deosebit de potrivit daca trebuie sa petreceti multe ore asezat la birou.

Când sa optezi pentru cotiere sau pentru o tetiera?

Ai ales un scaun de birou, dar acum te întrebi daca ai nevoie automat de cotiere sau de o tetiera reglabila pentru un confort mai bun?

Cotierele sunt concepute pentru a elimina efortul de pe brațe atunci când nu sunt folosite. Insa daca aceste cotiere sunt prost plasate, pot fi deranjante de unde interesul ca sunt macar reglabile in inaltime si latime.

De fapt, pentru a fi reglate corect, cotierele nu ar trebui sa necesite sa ridici brațele sau umerii. Unghiul brațelor și antebrațelor ar trebui sa poata ramâne la 90 de grade.

Un alt avantaj al cotierelor reglabile pe înalțime: faciliteaza depozitarea scaunului sub birou. Într-adevar, cotierele pot fi incomode pentru a-ți putea glisa scaunul sub blatul biroului și astfel sa blochezi scaunul. Cotierele reglabile sunt asadar un plus pentru scaunul tau de birou pentru a se adapta la mobilierul tau de birou.

In ceea ce priveste tetiera, permite sa beneficiezi de un sprijin suplimentar la nivel cervical, in special in pozitia de relaxare spre spate.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…