Cum să foloseşti uleiurile esenţiale pentru îngrijirea pileii

0 Shares
0
0
0

Soluțiile de îngrijire a pielii există de mult mai mult timp decât credeți. De fapt, ele există de mii de ani și sunt la fel de bune acum ca şi atunci. Înainte de tonerele de ultimă generație, cremele anti-îmbătrânire și serurile pentru strălucirea pielii, au existat uleiurile esențiale. După cum știm cu toții, există un ulei esențial pentru fiecare nevoie de îngrijire a pielii la care vă puteți gândi, dar a descoperi care dintre ele sunt sigure și cum să le folosiţi cel mai bine poate fi dificil.

Cum să folosiți uleiurile esențiale pentru îngrijirea pielii

În primul rând, nu trebuie să aplicați niciodată un ulei esențial direct pe piele. Diferite uleiuri esențiale au puteri diferite și există unele care sunt toxice la niveluri scăzute. De aceea, este important să folosiți întotdeauna un ulei purtător ori de câte ori aplicați uleiuri esențiale pe piele. Acestea fiind spuse, din moment ce vorbim despre îngrijirea pielii, veți dori să alegeți un ulei purtător care nu numai că se amestecă bine cu uleiurile esențiale, dar va fi și benefic pentru tipul dvs. de piele și vă va sprijini nevoile de îngrijire a pielii. Unele dintre cele mai comune alegeri pentru uleiurile purtătoare includ uleiul de jojoba, uleiul de migdale și uleiul de cocos.

În continuare, va trebui să luaţi în considerare tipul de piele și ce nevoi speciale ar putea avea pielea dumneavoastră. În ciuda practicii populare, pielea uscată nu are întotdeauna nevoie de cea mai puternică cremă hidratantă, iar pielea predispusă la acnee nu are întotdeauna nevoie de cea mai agresivă curățare. De fapt, pielea predispusă la acnee este adesea foarte sensibilă și iritată, ceea ce înseamnă că ar trebui să urmăriți calmarea pielii, în timp ce pielea uscată poate avea nevoie de o exfoliere mai agresivă pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a permite cremelor hidratante să pătrundă.

Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea pielii

Există anumite produse cu uleiuri esențiale care sunt considerate mai potrivite pentru anumite nevoi de îngrijire a pielii, dar adesea puteți beneficia de combinarea mai multor uleiuri esențiale într-un singur toner sau hidratant personalizat. Fiți atenți la cantitatea de ulei esențial pe care o utilizați în amestec: rămâneți la 3 până la 5 picături per lingură de ulei purtător. Este o regulă bună atunci când vă creați propriile tratamente de îngrijire a pielii.

 

Piele uscata

  • Mușețel german
  • Lemn de santal
  • Lemn de cedru

Piele grasă

  • Portocale
  • Bergamotă
  • Muşcată

Piele sensibilă

  • Lavandă
  • Muşeţel

Piele predispusă la acnee

  • Lavandă
  • Patchuli
  • Arbore de ceai

Cum să utilizaţi uleiurile esenţiale în siguranţă

Începeţi întotdeauna încet, nu fiţi prea agresivi cu utilizarea uleiurilor esențiale până când nu vedeţi cum reacționează pielea la ele. Efectuarea unui test de plasture în interiorul cotului este un loc bun pentru a verifica modul în care pielea tolerează soluția sau unguentul pe care l-aţi creat. Puteți face ajustări de acolo, dar procedați cu precauție, fața dvs. poate fi mult mai sensibilă chiar și decât cel mai sensibil loc de pe braț, așa că nu vă grăbiți să creșteți proporțiile până când nu ați dat timp pielii să se adapteze la versiunea mai blândă.

Prin creare cont doterra vă asiguraţi accesul la mai multe informaţii deosebit de utile în privinţa utilizării şi beneficiilor uleiurilor esenţiale. De asemenea, vă puteţi achiziţiona aromele preferate la preţuri promoţionale.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…