Cum să obții manichiura perfectă acasă?

0 Shares
0
0
0

Indiferent dacă vrei să economisești bani sau nu vrei să mergi la un salon de unghii, să-ți faci propria manichiură acasă este întotdeauna o opțiune bună. Acest lucru nu numai că oferă o satisfacție reală (și economisește bani), dar are și beneficii terapeutice. De la pregătirea unghiilor până la alegerea nuanței potrivite, există mult loc pentru erori.

Miza este și mai mare atunci când încerci ceva mai complex, cum ar fi manichiura cu gel. Însă cu puțină exersare, răbdare și instrumentele potrivite pentru unghii vei ajunge pe drumul bun. Ți-am pregătit un ghid de 8 pași pentru a obține manichiura perfectă acasă.

Pasul 1: Curăță-ți unghiile cu o soluție de îndepărtare a ojei

Îndepărtează rapid orice lac de unghii cu o soluție de îndepărtare a ojei, care conține și nutrienți esențiali pentru a-ți întări unghiile și hidrata cuticulele.

Chiar dacă nu ai oja pe unghii, ar trebui totuși să urmezi acest pas pentru a îndepărta uleiul sau murdăria care ar putea afecta următoarele etape. Nu uita să te speli pe mâini cu apă și săpun după aceea.

Pasul 2: Tăie, pilește și lustruiește

Acesta este momentul în care ai nevoie să scoți trusa de manichiură. Dacă este necesar, taie mai întâi unghiile. Apoi pilește ușor, cu mișcari într-o direcție pentru a face vârful pătrat, rotund sau oricum preferi. În cele din urmă, folosește un buffer pentru unghii pentru a crea un finisaj neted.

Dacă sari peste acest pas, uleiurile naturale din unghii se pot acumula și pot lăsa reziduuri care afectează manichiura.

Pasul 3: Împinge cuticulele

Pregătește-ți cuticulele cu un agent de îndepărtare a cuticulelor – asigură-te că nu este ulei sau balsam – pentru a dizolva pielea moartă și a înmuia zona. Spre deosebire de credința populară, uleiul pentru cuticule și agentul de îndepărtare a cuticulei nu sunt același lucru și nici nu sunt folosite în mod interschimbabil.

Uleiul hidratează, în timp ce peelingul cuticular îți înmoaie pielea inestetică. Apoi împinge ușor înapoi cu bețișor de manichiură din lemn de mesteacăn, care este perfect și pentru curățarea sub vârful unghiilor. Cuticula protejează unghiile de bacterii și le menține moi, așa că evită să le tai.

Pasul 4: Exfoliază-ți mâinile

Utilizează un exfoliant pe mâini, încheieturile și antebrațele pentru a elimina celulele moarte ale pielii și pentru a hidrata.

Pasul 5: Aplică primer

Aplică un primer pentru a hidrata și proteja unghiile și pentru a preveni ciobirea. Apoi lasă să se usuce, aproximativ două minute între fiecare strat.

Pasul 6: Aplică primul strat de ojă

Acum, pentru partea distractivă: fă-ți unghiile într-o culoare la alegere, asigurându-te că treci pensula până la cuticulă și colțurile unghiei. Opacitatea maximă a primului strat face ca cel de-al doilea strat să fie mai ușor. Doar păstrează straturile subțiri.

Pasul 7: Aplică al doilea strat

După două minute aplică un al doilea strat de lac de unghii. Nuanțele translucide sau pastelate pot necesita un al treilea strat pentru o acoperire completă. Nu uita să-l menții frumos și subțire.

Pasul 8: Termină cu un topcoat

Top coat-ul protejează manichiura de ciobire și adaugă strălucire unghiilor – nu sări peste el sau vei scurta drastic durata de viață a ojei tale. Fii atentă când aplici stratul superior, deoarece o aplicare dezordonată îți poate strica întreaga manichiură. Pentru a oferi unghiilor o adevărată strălucire ca în salon, folosește top coat FSM.

La final, pentru a corecta eventualele greșeli, înfășoară o bucată de bumbac înmuiată cu soluție de îndepărtare a lacului de unghii în jurul capătului lemnului de cuticule și trasează ușor în jurul unghiei. Apoi lasă-ți unghiile să se usuce încă cinci minute.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…