Cum se realizeaza corect manichiura?

0 Shares
0
0
0

Orice femeie trebuie sa aiba tot timpul manichiura ingrijita. Desi nu va pricepeti la desenat diverse modele si frecventati saloanele de manichiura e necesar sa stiti cum trebuie realizata corect manichiura clasica.

Aceasta este o varianta simpla si decenta pentru momentul in care nu aveti timp sa treceti pe la un salon.

Daca mergeti la salon va recomandam sa aveti grija ca personalul sa utilizeze manusi de unica folosinta.

Daca deja aveti oja pe unghii primul pas este sa o stergeti cu dischete imbibate in acetona. In cazul in care aveti unghiile casante sau se exfoliaza usor va recomandam sa utilizati dizolvanti delicati care nu contin acetona si care au in compozitie si ulei de ricin sau de masline.

Va veti proteja astfel sanatatea unghiilor. Trebuie sa stiti de asemenea ca sunt si ingrediente agresive pentru unghii iar acetona curata mult mai repede si mai bune comparativ cu alti solventi.

Taiati unghiile in forma pe care o doriti utilizand o foarfeca speciala si nu taiati unghiile cu foarfeca pentru cuticule sau cu clestele. Mai intai se taie lungimea unghiei si apoi se scurteaza din latime. In functie de forma degetelor va trebui sa puteti determina ce forma se potriveste cel mai bine.

Pentru degetele lungi si inguste se recomanda forma patrata, unghiile mici au nevoie de o forma rotunda iar mainile mici sunt mai avantajate de o forma ascutita a unghiilor. Unghiile oval patrate se potrivesc aproape oricaror maini.

Urmeaza pilirea unghiilor. E important sa aveti o pila de calitate care sa aiba o textura potrivita.

Unghiile au nevoie de o pila fina pe cand unghiile false au nevoie de pile cu o textura dura. In cazul in care aveti unghii naturale va recomandam sa va cumparati o pila cu sticla care va rezista mai mult decat pila normala si in acelasi timp are si o textura fina. Piliti de fiecare data incepand de la un capat spre centru si urmati doar o singura directie.

Indepartati cuticulele. Nu se recomanda sa faceti acest lucru utilizand forfecuta pentru ca veti stimula cresterea cuticulelor. Se recomanda sa utilizati solutii pentru indepartat cuticule si sa le impingeti utilizand betisoarele speciale de cuticule.

Dupa ce ati eliminat si cuticulele se trece la dezinfectare si degresare. Tineti mainile in apa calda si sapun. Scoateti mainile si uscati-le utilizand un prosop de hartie. Unghiile se dezinfecteaza cu spirt.

Ulterior se aplica o baza de oja specifica nevoilor pe care le are unghia. Ulterior se va aplica un strat de oja fin. Incepeti cu mijlocul unghiei si treceti ulterior la zonele laterale.

Dupa ce ati aplicat primul strat de oja ar trebui sa incepeti sa aplicati cel de-al doilea strat. La final se poate aplica si un top coat care sa dea stralucire si pentru ca oja sa reziste mult timp.

Manichiura clasica se realizeaza usor chiar si atunci cand persoanele sunt neindemanatice. Pentru a obtine o manichiura impecabila tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de baza si sa exersati. Pentru o manichiura complexa se recomanda sa mergeti la salon.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…