Cum pot preveni accidentele de pe santierul de constructii?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand lucrezi in constructii, la fel ca in orice domeniu, te supui unor anumite riscuri. Nu conteaza daca te ocupi de constructia unei hale industriale, a unei case sau a unei magazii, riscurile tot sunt mari. Santierele sunt pline cu oameni, fapt pentru care, responsabilul cu siguranta muncii pe santier trebuie sa se ocupe de tot ceea ce tine de securitatea si sanatatea in munca.

Nu trebuie sa incepi sa construiesti fara sa te asiguri de faptul ca ai facut totul pentru a reduce din riscuri. In cele ce urmeaza, vrem sa venim in intampinarea tau cu o serie de sfaturi care te pot ajuta sa previi accidentele pe santier atunci cand construiesti hale industriale, case la cheie, cand te ocupi de amenajati interioare sau de alte activitati care tin de domeniul constructiilor. Cu cat ai mai multa grija, cu atat eviti adevarate tragedii.

Nu putine sunt cazurile in care oamenii isi pierd viata, diverse membre sau sufera rani grave din cauza unor accidente la locul de munca, pe un santier.

Cei de la Avangart (firma de constructii renumita pentru calitatea lucrarilor si pentru gradul mare de securitate) stiu foarte bine ce inseamna protectia pe santier, fapt pentru care respecta cu strictete toate regulile de protectie a sanatatii la locul de munca. Ei fac totul pentru a preveni eventualele accidente. Daca vrei sa angajezi o echipa de oameni responsabili, daca vrei sa ai parte de servicii de calitate din domeniul constuctiilor, apeleaza la Avangart.

In cazul in care esti responsabilul cu protectia muncii pe santier, asigura-te de faptul ca toti muncitorii au luat la cunostinta regulile de protectie si securitate la locul de munca. Muncitorii trebuie sa semneze ca au luat la cunostinta cele mentionate de tine. Nu fa compromisuri si nu-i pune sa semneze fara sa sa fie prezenti la instructaj.

Chiar daca unii au participat de zeci de ori la instructajul pentru protectia la locul de munca, tot trebuie sa fie prezenti si sa asculte din nou ceea ce ai de spus. Daca esti muncitor, participa de fiecare data cu drag si tine cont de ceea ce auzi. Tot ce ti se spune e important si poate fi de un real folos.

Pentru prevenirea accidentelor la locul de munca e nevoie sa porti de fiecare data cand este necesar echipamentul de protectie. Poate fi de multe ori incomod, insa, o simpla casca iti poate salva viata. Nu te incumeta sa arati ca esti viteaz si ca poti sa urci pe cladiri fara hamuri sau alte activitati in acest gen. Ai grija de sanatatea ta si utilizeaza cu responsabilitate echipamentele de protectie.

Totodata, cand lucrezi pe santier trebuie sa ai grija si de tine, dar si de ceilalti. Lucreaza cu grija, fii atent la colegii tai si fa totul pentru a evita accidentele la locul de munca. Vigilenta este deosebit de importanta. Oamenii neglijenti nu au ce cauta pe santier.

Cand lucrezi pe santier, nu lasa sculele cu care lucrezi la voia intamplarii, deoarece oricand un coleg de al tau se poate rani. Daca pastrezi ordinea pe santier, riscul producerii accidentelor scade.

In cazul in care se intampla anumite incidente, nu te gandi niciodata la faptul ca ele sunt minore. Orice avarie la utilaje, orice defectiune la unelte trebuie anuntata, deoarece astfel pot fi prevenite accidentele de pe santier.

Acestea sunt in mare lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere. Cel mai important e sa tii cont de ceea ce ti se spune la instructajul pentru protectia muncii. Daca tii cont de cele mentionate in acel moment, vei sti ce ai de facut pentru a evita accidentele.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…