Noul laptop Razer Blade Stealth – un mic monstru pentru impatimitii jocurilor

0 Shares
0
0
0

La un moment dat, fiecare utilizator owner al unui pc, isi pune intrebare “Pot atasa o placa video dedicata, notebook-ului meu?”

Pana de curand, raspunsul era in cele mai multe cazuri un NU dezarmant, dar timpurile se schimba. Daca esti in cautarea unui laptop refurbished de cea mai buna calitate, intra pe DiablosComputer.ro.

In ultimul an, cei de la AlienWare, MSI si Asus, au anuntat laptop-uri cu accesorii pentru “external GPU’s”, adica placi video ce pot fi atasate extern, promitand gamer-ilor noi orizonturi hardware, care le vor aduce jocurile la un nou nivel de detaliu si de fluenta.

Cei de la Razer au adoptat acest trend, luand premiul pentru “People’s choice” si “Best PC” la CES, anul acesta. Si de ce nu? Razer Blade Stealth e foarte “sleek” si dispune de specificatii impresionante.

Dar, exista o problema: laptop-ul ultraportabil este livrat fara gpu-dock-ul de care are nevoie de fapt, pentru a putea rula jocuri de ultima generatie.

Primul ultrabook pentru gaming de la Razer, sufera de pacatul ambitiei: este un sistem incantator, cu un display excelent, un procesor extrem de puternic si un potential incredibil – dar durata de functionare a bateriei cel mult medie si absenta gpu dock-ului, il fac sa para incomplet. Cel putin pentru momentul de fata.

Hardware.

La o prima vedere, Razer Blade Stealth arata exact ca si celelalte 2 modele de gaming ale acestei companii, numai ca are dimensiuni mai mici. Sasiul are aceeasi finisare de tip negru mat din aluminiu, iar design-ul este unul unibody, de tip MacBook.

Totusi, nu lasa acest design familiar sa te insele: in ciuda look-ului exterior agresiv al lui Stealth, laptop-ul este de fapt foarte usor. Masurand doar 1.2 kg si avand o grosime de o jumatate dintr-un inch, Razer Stealth este extrem de usor.

Pur si simplu, atunci cand il pui intr-o geanta de laptop, poti sa uiti ca este acolo. De asemenea, cei de la Razer afirma ca noul sasiu al lui Blade de 0.52 inch, este mai subtire si mai usor decat cel al lui Mac Book Air, dar aceste avantaje vin cu un pret: Stealth se apropie de kit-ul de la Apple prin dimensiuni, dar pierde un pic din conectivitate (prin lipsa anumitor porturi), in acest proces.

Cea mai groasa sectiune a frame-ului acestui device adaposteste 2 conexiuni USB 3.0 (una pe fiecare parte), un audio jack pentru scop multiplu (multi purpose), un socket HDMI si un port de tip Thunderbolt 3.

Asta nu-i rau – 2 porturi usb standard si un output video prezente pe un Ultrabook nu constituie in nici un caz o dezamagire, dar daca esti un adept al fotografiilor (ca mine de exemplu), iti va lipsi cu siguranta acel memory card reader, care se poate dovedi indispensabil in anumite momente.

Performanta este top-notch, sistemul celor de la Razer avand un punctaj de 5.131 de puncte in PCMark 7, aproape la acelasi nivel cu Lenovo Yoga 900 sau cu Toshiba Radius 12. Viteza ssd-ului este si ea una impresionana, cu o rata de citire de 1.5 gb/s si una de scriere de 307mb/s.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…