Intrebari pe care ni le punem cand schimbam cariera

0 Shares
0
0
0

V-ati decis in sfarsit sa va cautati un alt job dar nu stiti ce sa faceti si aveti emotii cand va ganditi la asta?

E normal in special cand sunt atat de multe lucruri in discutie: va e greu sa scapati de sentimentul de incertitudine cauzat de ideea de a va supune unei schimbari fara sa aveti timp sa va puneti o ordine in ganduri si in actiuni.

Indiferent ca noul job este o angajare videochat sau orice altceva este bine sa va puneti mai multe intrebari in acest sens.

Orice schimbare poate sa fie infricosatoare la inceput dar dupa ce este perceputa ca oportunitate de evolutie va va fi mult mai usor sa acceptati o astfel de provocare impusa de schimbarea jobului. In aces caz cuvantul cheie va fi oportunitatea.

Vorbim despre oportunitatea de a oferi tot ce puteti si de a reusi sa gasiti acel echilibru intre cerintele jobului si nevoile pe care le aveti.

Oportunitatea de a va simti impliniti si este dreptul dar si responsabilitatea voastra sa fiti fericiti.

Va trebui sa puteti determina ce asteptari aveti de la un job intrebati-va care sunt de fapt motivele pentru care decideti sa va schimbati jobul  pentru a va da seama ce aspetari aveti legate de o noua cariera.

De asemenea va recomandam sa determinat de ce aveti nevoie in domeniul profesional pentru a fi fericiti. Pentru a scapa de conceptiile gresite si de iluziile pe care vi le-ati format in legatura cu cariera ideala va trebui sa  analizati misiunea jobului pe care va doriti sa il obtineti si care sunt avantajele noului job.

Determinati si ce compromisuri sunteti dispusi sa faceti sau pana unde puteti merge pentru a obtine un anumit job. Este posibil ca timpul pe care il veti petrece la birou sa nu va permita sa mai fiti foarte mult de famile in momentul in care aceasta va solicita cel mai mult prezenta.

De asemenea este posibil ca beneficiile materiale sa va ajute numai intr-o mica masura sa aveti o viata decenta. Ganditi-va si la ce sacrificii sunteti dispusi pentru a evolua in plan profesional si trasati linia acolo unde considerati ca trebuie, voi stiti cel mai bine ce prioritati aveti.

Va puteti pune intrebarea daca detineti toate abilitatile de care aveti nevoie pentru o asemenea schimbare. Se recomanda sa va urmati pasiunea dar acest lucru nu este de fiecare data suficient.

Este recomandat sa fiti cat mai realisti indiferent de jobul pe care il vreti pentru ca la un loc de munca aveti nevoie si de o serie de abilitati si aptitudini.

Atunci cand doriti sa va schimbati cariera de multe ori poate sa fie nevoie sa incepeti de la zero mai ales daca este vorba despre a lucra intr-un domeniu nou sau este nevoie sa va dezvoltati cat mai mult toate cunostintele si patitudinile utilizate sau dobandite la vechiul loc de munca.
Indiferent cum ar fi a avea succes in cariera tine si de cat de mult doriti sa investiti. Cu alte cuvinte daca nu doriti sa stati pe loc implicati-va.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…