De ce sa cumperi produse bio si ce ofera acestea

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani am vazut un boom al produselor bio. De fapt, in multe supermarketuri gasim deja alimente cu eticheta bio si din ce in ce mai multi oameni aleg alimente bio.

De asemenea, este adevarat ca, in ciuda acestei cresteri, exista inca multi oameni care nu stiu exact ce sunt sau ce avantaje au fata de produsele conventionale. Ce sunt produsele bio? Care sunt avantajele lor? Pentru cele mai bune produse bio intra pe cosulbio.ro.

Produsele ecologice si avantajele acestora

Produsele ecologice sau bio sunt alimente care sunt produse fara pesticide sau substante chimice care modifica sau modifica ecosistemul. Pentru ca un aliment sa fie cu adevarat organic, trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte:

  • Restrictionarea utilizarii pesticidelor sintetice.
  • Utilizarea zero a OMG-urilor in productia lor.
  • Alegerea animalelor si plantelor rezistente la boala.
  • Interzicerea utilizarii antibioticelor, hormonilor si substantelor chimice la animale.
  • Rotatia culturilor.
  • Cresterea in locuri deschise si utilizarea resurselor naturale.

Care sunt avantajele produselor ecologice?

  • Sunt mai sanatoase si isi pastreaza proprietatile nutritionale

Prin faptul ca nu transporta substante chimice sau transgenice, obtin un produs 100% sanatos, cu toate proprietatile sale nutritionale. Acestea iti intaresc apararea si, prin urmare, ajuta la prevenirea bolilor. Pentru a trai mai mult si mai bine.

Fiind lucrate manual, fara aditivi sau substante chimice, ele amintesc de arome de odinioara, arome autentice. Cu ele, poti face feluri de mancare mai gustoase si mai bogate.

  • Sunt ecologice

Agricultura ecologica foloseste mai putini aerosoli pentru a fi ecologica. De fapt, ele nu contamineaza acviferele, favorizeaza izolarea apei si ajuta la fertilizarea naturala a solurilor.

  • Garantarea celui mai mare respect pentru animale

Reglementarile privind acest tip de produs impun animalelor sa traiasca in semi-libertate, astfel incat acestea sa creasca in ritmul lor natural si fara stres. In plus, acestea sunt produse hranite care nu poarta conservanti sau substante chimice. De asemenea, nu sunt furnizate cu antibiotice, hormoni, OMG-uri, pesticide sau alte substante artificiale. Pe de alta parte, un animal care a crescut fara stres se bucura de o sanatate mai mare. Toate acestea au ca rezultat carne 100% naturala cu aroma excelenta.

  • Ofera oportunitati de angajare pentru mai multe persoane

Produsul ecologic are un proces de procesare mai lent, fara a-si modifica ciclurile naturale. Acest lucru se traduce in munca. De aceea, pretul produsului este putin mai mare decat cel al celor conventionale, dar, pariind pe ele, ofera oportunitati de locuri de munca mai multor persoane. Multe dintre ele din comunitati si zone rurale cu probleme de somaj.

Daca doresti sa te bucuri de o sanatate buna, sa contribui la dezvoltarea durabila si sa creezi noi locuri de munca, pariaza pe alimente bio. Chiar merita.

Din fericire, exista multe supermarketuri care au incorporat produse bio printre rafturile lor.. Paine prajita de hrisca, muesli, fulgi de ovaz, sucuri, rosii prajite, porumb etc. Pentru a te bucura de o dieta sanatoasa la cel mai bun pret.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…