De ce se practica incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre auzim din ce in ce mai des cazuri in care persoanele decedate nu au fost ingropate ci incinerate, asa ca in urmatoarele randuri vom vedea care sunt motivele pentru care multe familii indurerate isi incinereaza decedatii la crematoriu Turda.

Un exemplu este acela in care cei trecuti in nefiinta au avut ultima dorinta de a fi incinerati. Acestia ingroziti fiind de faptul ca va fi aruncat mult pamant peste sicriul lor, au preferat ca dupa moarte sa fie incinerati, iar cel putin astfel vor ramane alaturi de cei dragi, devenind cenusa intr-o urna.

Alte familii aleg sa isi incinereze decedatii pentru ca locurile de veci sunt o adevarata problema, iar in marile orase din tara se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci. Pentru a nu se mai complica, familiile indurerate aleg aceasta varianta.

In urmatoarele randuri vom discuta mai multe detalii despre incinerare (crematie), pentru ca toti cei care urmeaza sa piarda pe cineva drag, sa cunoasca mai multe detalii despre incinerare.

Crematia este o alternativa la procesul de inmormantare si este aleasa de multi oameni datorita credintelor religioase, dorintei de a pastra mediul sau a fost solicitata de persoana care a murit. Crematia este, de asemenea, o optiune mai putin costisitoare in comparatie cu o inmormantare.

Ramasile sunt plasate intr-un recipient care este combustibil si plasat intr-un cuptor special numit camera de incinerare sau crematoriu unde prin caldura intensa se reduc la fragmente osoase care sunt apoi sfaramate si pulverizate pentru a se asemana cu nisipul de curs. Reziduurile incinerate ale unui corp adult mediu vor cantari aproximativ doua – trei kilograme.

Resturile incinerate pot fi imprastiate sau ingropate sau pot fi tinute impreuna cu familia intr-o urna decorativa. Exista multe modalitati noi si diferite de a elimina astazi cenusa, ramasitele incinerate pot fi plasate intr-un recif artificial de corali din ocean, pot fi lansate in spatiu sau trimise in baloane de heliu sau pot fi tesute in sticla de arta sau diamante.

Unele religii incurajeaza incinerarea, in timp ce altele o interzic. Biserica Catolica a interzis incinerarea pana in 1963, iar ingroparea ramane astazi forma preferata de dispunere. In alte denominatii crestine, incinerarea a fost descurajata din punct de vedere istoric, dar in zilele noastre este mai acceptata.

In religiile estice, cum ar fi hinduismul, jainismul, sichismul si budismul, incendierea este mandatata, in timp ce in Islam este strict interzisa. Evreii ortodocsi interzic de asemenea incinerarea; alte secte ale iudaismului sustin incinerarea, insa ingroparea ramane optiunea preferata.

Asadar, dupa cum se poate vedea, incinerarea cadavrelor se practica din diferite motive, din ce in ce mai des in Romania. Chiar daca unele religii nu privesc cu ochi buni incinerarea, alte religii sunt de acord cu aceasta, cert este faptul ca acest proces tot are loc.

Totul este mult mai simplu astfel, pentru ca in doar 2-3 ore un cadavru este ars, asa ca nu mai este nevoie de priveghi, plus inmormantare, plus toate cele, care necesita si timp pierdut, dar si costuri mai mari.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…