Idei pentru tematica nuntii

0 Shares
0
0
0

Tematica este un asnamblu de idei care vrea sa redea ceva sa transmita un mesaj. Daca ne gandim la tematica, ne gandim la nunta ca intreg, ne gandim la design, ne gandim la decoratiuni, la stilul vestimentar, la lumini, la atutudine.

Tematica se va plia dupa personalitatea mirilor, dupa ocupatie sau dupa pasiuni sau hobby-uri. In functie de tematica se vor stabili si celelate detalii. De exemplu, daca tematica permite, pentru mai multa „culoare”, pot fi alese invitatii de nunta haioase , care vor binedispune invitatii si ii vor pregati pentru ceea ce urmeaza.

Ideea de tematica are radacini in afara granitelor tarii, undeva in vest si a venit din dorinta de a fi mai special. Exista chiar termeni special folositi in domeniu precum „wedding theme” si „wedding concept”.

„Wedding theme” se refera la linia estetica adoptata si care se va regasi in toate detaliile, de la marturii si invitatii, pana la aranjamente. Acesta poate fi un look specific: vintage, rustic, elegant, sau, de ce nu, chiar o culoare. „Wedding concept” se refera la conceptul de baza, sau ideea in jurul careia se organizeaza evenimentul.

Un lucru foarte important: nu este obligatoriu ca nunta sa aiba o tematica. Aceasta este doar o optiune. Nunta in sine este un eveniment plin de incarcatura si insemnatate care nu are o nevoie speciala de adaosuri precum o tematica. Aceste adaosuri, precum tematica dau numai o nota mai personala evenimentului.

Putem vorbi de doua moduri de organizare, unul pompos, cu multe detalii, cu decoratiuni bogate, si unul minimalist, cu accent si orientare catre ceea ce este important, care isi propune renuntarea la orice detaliu in plus, aducand un aer de finete si de eleganta.

O abordare minimalista, are mai multe efecte: acuratete si eficienta mai mare in redarea ideilor, eleganta, rafinament, simplitate, costuri financiare reduse si efort de asemenea redus.

O prima idee tematica ar fi: nunta in iarna. Efectul poate fi unul foarte spectaculos, deoarece culorile si decorul dau un aer placut. Culoarea alba a decoratiunilor, combinata cu albastrul in diferite nuante vor crea un cadru de poveste, iar daca mirii au amintiri frumoase in legatura cu acest anotimp, aceasta seara ii va face sa il indrageasca si mai mult.

Mirele se poate imbraca intr-un costum alb si se poate merge pana la inchirierea unei sanii trase de dai albi.

Daca esti un iubitor al istoriei sau al perioadei medievale, atunci aceasta poate fi tema nuntii tale: nunta medievala. Vei avea nevoie de costume speciale pentru mire si mireasa. Acestea pot fi gasite destul de usor. Meniul va trebui sa fie desigur unul special, cu preparate traditionale. Culorile folosite ar putea fi auriu, argintiu si culoarea vinului.

Ca o a treia propunere, sa vedem o tema cu totul speciala: nunta cu tema Valentine’s Day. Este o tematica perfecta pentru un culu romantic. Daca vei adopta aceasta idee, trebuie sa ai mare grija, fiecare detaliu trebuie sa emane romantism si iubire.

Rochia miresei poate avea accesorii de culoare rosie, iar in decor trebuie sa isi faca loc neaparat obiecte precum candele si lumanari. De asemenea muzica este foarte importanta in accentuarea tematicii, prin alegerea multor piese de dragoste.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…