Prezervativele sunt o metodă eficientă pentru prevenirea sarcinii și a infecțiilor cu transmitere sexuală. Majoritatea mărcilor sunt foarte sigure, dar unele oferă o protecție mai mică decât altele.
Prezervativele din latex, polisopren sau poliuretan previn în mod eficient sarcina și transmiterea anumitor boli cu transmitere sexuală (BTS).
Iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi pentru a te putea proteja de o sarcină nedorită sau de boli cu transmitere sexuală(BTS). Experții de pe sexedu.ro, vă stau de asemenea la dispoziție cu informații necesare pentru o viață sexuală responsabilă.
Cât de SIGURE sunt prezervativele împotriva unei sarcină și BTS?
Prezervativele bărbătești au o eficiență de 98% pentru prevenirea sarcinii atunci când o persoană le folosește corect. Prezervativele masculine sunt considerate o formă sigură și eficientă de protecție. Conform Planned Parenthood, prezervativele sunt eficiente în procent de 98 pentru prevenirea sarcinii atunci când sunt utilizate corect. Dacă sunt utilizate incorect, rata de eficiență scade la aproximativ 85%. În schimb, prezervativele pentru femei sunt eficiente 95% atunci când sunt utilizate corect. Când nu sunt folosite corect, această cifră scade la 79%. Ambele prezervative masculine și feminine oferă, de asemenea, protecție împotriva BTS care sunt transmise prin fluide corporale, inclusiv spermă, lichid vaginal și sânge. Prezervativele acționează ca o barieră pentru toate aceste lichide și te pot proteja împotriva infecțiilor, cum ar fi:- gonoree
- chlamydia
- HIV
- Sifilis