La ce să fim atenți când folosim prezervativul?

0 Shares
0
0
0
Prezervativele sunt o metodă eficientă pentru prevenirea sarcinii și a infecțiilor cu transmitere sexuală. Majoritatea mărcilor sunt foarte sigure, dar unele oferă o protecție mai mică decât altele. Prezervativele din latex, polisopren sau poliuretan previn în mod eficient sarcina și transmiterea anumitor boli cu transmitere sexuală (BTS). Iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi pentru a te putea proteja de o sarcină nedorită sau de boli cu transmitere sexuală(BTS). Experții de pe sexedu.ro, vă stau de asemenea la dispoziție cu informații necesare pentru o viață sexuală responsabilă.

Cât de SIGURE sunt prezervativele împotriva unei  sarcină și BTS?

Prezervativele bărbătești au o eficiență de 98% pentru prevenirea sarcinii atunci când o persoană le folosește corect. Prezervativele masculine sunt considerate o formă sigură și eficientă de protecție. Conform Planned Parenthood, prezervativele sunt eficiente în procent de 98 pentru prevenirea sarcinii atunci când sunt utilizate corect. Dacă sunt utilizate incorect, rata de eficiență scade la aproximativ 85%. În schimb, prezervativele pentru femei sunt eficiente 95% atunci când sunt utilizate corect. Când nu sunt folosite corect, această cifră scade la 79%. Ambele prezervative masculine și feminine oferă, de asemenea, protecție împotriva BTS care sunt transmise prin fluide corporale, inclusiv spermă, lichid vaginal și sânge. Prezervativele acționează ca o barieră pentru toate aceste lichide și te pot proteja împotriva infecțiilor, cum ar fi:
  • gonoree
  • chlamydia
  • HIV
  • Sifilis
Prezervativele nu protejează la fel de eficient împotriva altor boli cu transmitere sexuală, cum ar fi herpesul și negii genitali. Aceste infecții sunt transmise prin contact piele pe piele care afectează labiile, scrotul și coapsele interioare, iar prezervativele acoperă doar axul penisului sau interiorul vaginului sau al anusului. Iată câteva sfaturi de urmat pentru a putea utiliza prezervativul în cel mai sigur si corect mod posibil:

1.Evitați prezervativele naturale

Prezervativele naturale sunt o alternativă veche a prezervativelor din latex. Sunt eficiente pentru prevenirea sarcinii, dar deseori nu ne protejează împotriva BTS. Persoanele cu alergii la latex, sau cei care caută o alternativă la latex, ar trebui să încerce în schimb prezervativele poliuretanice. Acestea sunt puțin mai scumpe, dar oferă aceeași protecție ca și prezervativele din latex împotriva BTS și sarcinii.

2. Folosiți prezervativele lubrifiate

Nu toată lumea trebuie să folosească o lubrifiere suplimentară. Vaginul produce în mod natural o substanță lubrifiantă atunci când o persoană este excitată. Cu toate acestea, uneori această lubrifiere nu este suficientă. În aceste cazuri, se pot folosi prezervativele lubrifiate sau un lubrifiant separat pe bază de apă sau pe bază de silicon. Ungerea la exterior a prezervativului reduce frecarea în timpul sexului și ajută la prevenirea ca prezervativul să nu alunece sau să se rupă în timpul sexului.

3. Nu folosiți lubrifiant pe bază de ulei

Uleiurile, cum ar fi uleiul pentru bebeluși, loțiuni sau vaselină, pot provoca ruperea prezervativului, iar oamenii nu ar trebui să le folosească cu prezervative.

4. Nu folosiți prezervative expirate

Prezervativele au o dată de expirare înscrisă pe ambalajul lor. Dacă un prezervativ este trecut de data de expirare, o persoană ar trebui să-l arunce, deoarece va fi mai probabil să se rupă decât unul mai nou. NU UITAȚI! Verificați întotdeauna data expirării prezervativelor și inspectați ambalajul pentru a vă asigura că nu există găuri sau înțepături. Păstrați-le departe de lumina directă a soarelui și de temperaturi extreme.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…