Magia trandafirilor in gradina ta

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai vechi specii de flori, trandafirul pare ca are o istorie impresionanta, dovada stand fosilele descoperite de-a lungul vremurilor. Datorita  longevitatii sale, trandafirului i s-au alocat o serie de simboluri, purtate prin pagini de istorie si poveste, de la cel al iubirii si uniunii, pana la cel al fortei, ragalitatii sau al spiritualitatii, izul de trandafir fiind asociat ingerilor  iubirii.

Cu  cele mai variate forme, nuante, marimi si parfumuri, trandafirii nu vor inceta niciodata sa ne farmece cu magia lor.

Magie in gradina ta

Daca ti-ai propus sa te inconjuri cu magia si parfumul trandafirilor, poti alege sa plantezi chiar in gradina ta unele dintre cele mai variate si inmiresmate specii. Frumosii si delicati trandafiri, ofera doar o iluzie a fragilitatii lor, in esenta fiind niste plante extrem de rezistente si prietenoase cu mediul inconjurator, indiferent de anotimp,  astfel ca alegerea acestora pentru a-ţi amenaja gradina  va reprezenta o varianta foarte buna.

Poti alege trandafirii care cresc  in tufe, pe cei cataratori sau pe cei mai mititei, dar extrem de rezistenti. Unul  dintre trandafirii  recomandati  climei noastre, poate fi un parfumat si rezistent trandafir teahibrid Oh Happy Day, care te va incanta cu nuanta calda de caisa usor parguita.

Astfel, vei conferi gradinii tale un parfum de magie, presarat pe petalele  catifelate care se lasa rasfatate de razele soarelui, de cand incepe vara, pana toamna tarziu.

Cum iti ingrijesti gradina?

Daca ai ales sa plantezi trandafiri, trebuie sa stii ca, desi sunt flori foarte rezistente, au nevoie de o minima ingrijire. Inainte de a-i planta, alege  sa aplici solului o igienizare si o fertilizare specifica acestor specii. Incearca sa alegi trandafirii pe care urmeaza sa ii plantezi, in functie de conditiile de soare si umiditate pe care le ofera curtea ta.

Pentru un trandafir teahibrid Oh Happy Day, vei avea nevoie de un perimetru insorit, fiind rezistent la canicula si oferind o inflorire fecventa, insa sintindu-se bine si inflorind, chiar si in umbra partiala. Inmultindu-se prin butasi, imediat ce i-ai plantat vei avea grija sa aiba apa suficienta, astfel incat sa se prinda si sa se acomodeze cu noul mediu.

Majoritatea speciilor de trandafiri sunt foarte generoase in ceea ce priveste inflorirea, astfel ca va trebui sa aplici fiecarei specii in parte metoda recomandata de curatare, astfel incat sa poata inflori pe masura capacitatii. Desi rezistenti la bolile fungice si la diversele speci de daunatori, daca totusi se inatmpla sa ii afecteze, este foarte important sa intervii rapid cu solutia recomandata, astfel incat sa elimini problemele si sa salvezi planta.

Trandafirii nu necesita o protectie speciala pe timpul iernii si inghetului, astfel ca nu va trebui sa ii acoperi cu folii de protectie, ci doar sa ii cureti putin la finalul perioadei de inflorire, respectiv in lunile octombrie-noiembrie.

Este indicat ca in jurul tufelor de trandafiri sa nu plantezi alte specii de plante, eliminand astfel riscul ca trandafirul  sa se simta sufocat sau sa i se limiteze expunerea la razele solare. Fiind o planta atat de nobila si frumoasa, trandafirul merita exclusivitatea gradinii tale, speciile atat de variate avand capacitatea de a crea singure un design unic si special oricarui mediu in care sunt plantate.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…